TT

Publicerad 2020-10-21

Marcelo var lagkapten i Sergio Ramos frånvaro när Real Madrid förlorade hemma mot Sjachtar Donetsk i Champions League-premiären.

Trots tio spelare borta på grund av covid-19 överraskade Sjachtar Donetsk och besegrade Real Madrid i Champions League-fotbollens premiäromgång.

Tre mål på 13 minuter i första halvlek avgjorde i 3–2-segern på Alfredo Di Stéfano-stadion.

Spanska fotbollsgiganten, och regerande ligamästaren, Real Madrid har inte alls imponerat på sin reservarenan under de senaste dagarna.

Efter 0–1 mot Cádiz i lördagens ligaomgång blev det 2–3 mot ukrainska storklubben Sjachtar Donetsk i onsdagskvällens premiärmatch i Champions Leagues grupp B.

Ett B-betonat Sjachtar, som enligt Football-España och flera svenska medier saknade tio spelare smittade av coronaviruset, chockade Real under den andra halvan av första halvlek med tre mål på 13 minuter.

Först gjorde Tetê 1–0 i 29:e matchminuten, innan Madridförsvararen Raphaël Varane gjorde ett självmål fram till 2–0 i 33:e. I 42:a minuten spelade sedan Tetê fram Manor Solomon till 3–0 inför en stadion utan åskådare i pandemin.

I andra halvlek reducerade Real, som saknade sin lagkapten Sergio Ramos, två gånger om. Först genom Luka Modric i 54:e och sedan Vinícius Júnior i 59:e, men närmare än så kom aldrig det spanska storlaget. I alla fall inte sett till antalet godkända mål. På tilläggstid hamnade en 3–3-boll i Sjachtars nät, men dömdes bort efter videogranskning och offside på Vinícius Júnior.

På lördag väntar nästa match för Real, och det är inte vilken som helst: El Clásico borta mot Barcelona i ligaspelet, på Camp Nou i Katalonien.