Brynäs föll igen: "Det är skit"

Marie Hallman/TT

Publicerad 2021-03-07

Simon Bertilsson. Arkivbild.

Nästjumbon Brynäs har än så länge spelat färre spelade matcher än bottenkonkurrenterna Linköping och HV71 i SHL.

Men nu krymper Gävlelagets ”matchbuffert” efter bara en poäng mot Örebro i fredags och noll poäng mot Leksand (5–6-förlust) på söndagen:

– Det är prekärt läge nu. Allt handlar om att vinna matcher och det gör vi inte, konstaterar Anton Rödin besviket.

Brynäskaptenens lagkamrat Simon Bertilsson var än mer distinkt när han sammanfattade matchen i C More direkt efter slutsignal.

– Vi förlorar så det är skit. Vi behöver ta poäng nu, hur det ser ut är skit samma, sade Brynäsbacken som sedan åkte hem utan att göra fler intervjuer.

Anton Rödin, som gjorde sin andra match efter ett 14 matcher långt skadeuppehåll på grund av en handledsfraktur, ser minst sagt plågad ut han med.

Att Brynäsforwarden noterades för ett mål och två assist i den svängiga hemmamatchen mot ärkerivalen Leksand hjälper ju inte när tabellen ser ut som den gör och möjligheten att lyfta från kvalplats minskar för varje tappad poäng.

– Vi jobbar allt vi kan för att spela bra hockey och vi gör en hel del bra, det är starkt av oss att komma tillbaka i matcherna både senast och nu, det måste man se och det måste sägas också men sex insläppta mål är fan inte okej. Det är för många enkla misstag, analyserar Rödin.

"Lite pojkaktigt"

TT: Du måste ha funderat på vad ni ska göra för att ta er ur den rävsax ni sitter i?

– Ja, det är väl lättare sagt än gjort. Men det är slutspelshockey som gäller nu. Då måste man spela sådan hockey också – vuxenhockey – eller vad man vill kalla det. I dag var det lite pojkaktigt där ute, sammanfattar Rödin.

Leksand tog en tidig 2–0-ledning som Brynäs lyckades ta ikapp med ett sent mål i första och ett tidigt mål i andra perioden. Sedan svängde matchen än hit och än dit.

När Leksand gick ifrån till 6–3 under första halvan av tredje perioden såg Dalalaget ut att vara på väg mot en komfortabel seger men Brynäs hängde i med två reduceringar i slutet av matchen. Två mål som dock kom försent och inte gav en endaste poäng till Brynäs som är kvar under kvalstrecket.

Hungrar efter framgång

För Leksand del innebär söndagens 6–5-seger att man nu bara har en poäng upp till sexan Frölunda och med en match mindre spelad än Göteborgslaget.

– Vi är inte nöjda med att spela bra, vi kommer hit för att vinna. Alla i laget vill leva upp till den visionen, säger Leksands poängkung Carter Camper.

– Vi hade ett möte om vad framgång för oss i laget skulle betyda för Leksand som samhälle. Svenskarna vet ju redan men även jag som varit här en kort tid har förstått. Folk kommer fram var man än går. Alla känner hungern efter framgång. Vi är på väg att skapa något speciellt nu. Det är en unik känsla vi alla vill vara del av.