Discovery coronadrabbat - slopar studio

Petter Nilsson/TT

Publicerad 2020-10-30

Elfsborg tar emot Norrköping hemma på Borås Arena på söndag. Någon tv-studio kommer inte att finnas på plats - två Discovery-medarbetare har testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.

Två medarbetare på Discoverys sportredaktion har testat positivt för covid-19. Nu kommer inte tv-kanalen ha någon studio på helgens allsvenska matcher.

"Båda personerna mår förhållandevis bra och bolaget vidtar nu åtgärder för att spåra smittan och hindra att den sprids vidare", skriver tv-kanalen i ett pressmeddelande.

Som en konsekvens av smittan stängs kontoret i Stockholm och Discovery kommer inte att ha någon studio på arenorna i helgens matcher i fotbollsallsvenskan och superettan.

"En studio på plats på arenan medför givetvis att människor reser och ses och därför tror vi att det är den mest ansvarsfulla åtgärden att undvika studio den närmsta tiden", säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks Sverige.

Matcherna kommer att sändas som vanligt, men man vill undvika smittspridning genom att inte resa till arenorna.

"Eftersom säkerheten för våra medarbetare och våra partners är vår främsta prioritet har vi tagit beslutet att inte ha någon studio på kommande helgs matcher i Superettan och Allsvenskan. En studio på plats på arenan medför givetvis att människor reser och ses och därför tror vi att det är den mest ansvarsfulla åtgärden att undvika studio den närmsta tiden", säger Linnman.