Fulham skrällde mot Leicester

TT

Publicerad 2020-11-30

Ademola Lookman, till vänster, satte Fulhams 1–0-mål.

Tabellfyran och topplaget Leicester åkte på en överraskande 1–2-förlust hemma mot 17:e-placerade bottenlaget Fulham i Premier League-fotbollen.

Fulhams Ademola Lookman spräckte nollan efter att ha mottagit en helt perfekt passning från André-Frank Zambo Anguissa. Lookman kom helt fri och kunde placera in bollen bakom Kasper Schmeichel i Leicestermålet.

Åtta minuter senare utökade Ivan Cavaleiro när Fulham fick en straff. Cavaleiro satte säkert bollen högt i högra hörnet och gjorde därmed sitt första mål för säsongen.

Det såg länge ut som att Leicester skulle bli nollade men i den 86:e matchminuten kom en reducering. Jamie Vardy nickade fram bollen till Harvey Barnes som kunde sätta 1–2 på volley.

Leicester hade flera farliga chanser att kvittera men lyckades inte och Fulham tog med sig alla tre poäng hem till London.

I måndagskvällens sena match besegrade Fulhams engelska huvudstadsrival West Ham Aston Villa på hemmaplan med 2–1 efter två mål i början av varje halvlek.

Angelo Ogbonna gjorde 1–0 i den andra minuten och Jarrod Bowen gjorde 2–1 i 46:e. Däremellan hade Jack Grealish kvitterat till 1–1 för bortalaget i 25:e.

I och med Leicesters oväntade förlust mot Fulham närmade sig femman West Ham tabellfyran. Det skiljer nu en poäng mellan lagen (18 respektive 17 poäng) i den jämna och haltande tabellen där Aston Villa ligger på tionde plats på 15 poäng.