Efter hårda kritiken – dumpar ”Slave Tetris”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Utbrett raseri mot danska lek & lär-spelet

1 av 9

Ibland räcker goda avsikter inte hela vägen.

Det har den danska utvecklaren bakom spelet ”Playing history 2: Slave trade” lärt sig den senaste veckan.

Efter att ha fått utstå en argsint kritikstorm kasserar man nu minispelet som går ut på att stapla slavar på ”Tetris”-manér.

Sjukt. Osmakligt. Stört.

Det är några av de omdömen som den danska spelstudion Serious Games fått ta emot på sociala medier för sitt historiska spel ”Playing history 2: Slave trade”.

Mer specifikt är kritiken riktad mot det minispel som finns att spela i spelet: ”Slave Tetris”. Det är som ”Tetris”, med den lilla skillnaden att blocken är utbytta mot svarta slavar som ska staplas i lastrummet på ett slavskepp.

Vill visa fasor

”Playing history 2: Slave trade” har funnits på nedladdningstjänsten Steam sedan 2013, men nådde stor uppmärksamhet nu i veckan när det var med i en rea. I spelet jobbar man som ung slav på ett skepp som är på väg över Atlanten under 1700-talet, och Serious Games tanke är att visa vilka fasor dessa människor fick genomlida.

Det var också därför spelstudion inkluderade det kontroversiella minispelet. I en nu raderad tweet skriver Serious Games grundare Simon Egelfeldt-Nielsen att det var meningen att väcka anstöt med ”Slave tetris”.

”Känna avsmak”

– Slavskeppen staplades som i ”Tetris”... hela poängen var att få folk att känna avsmak inför det här förfarandet så de skulle förstå hur omänsklig slavhandeln var, skrev Egelfeldt-Nielsen på Twitter.

Men nu har minispelet tagits bort. På Steam-sidan för ”Playing history 2: Slave trade” säger Serious Games att kritikstormen mot minispelet ”överskuggade 99,9 procent av spelet, och det var inte så vi ville sälja det”.

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN