Nytt ”Star wars”-spel avslöjar okänd story

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya delar av officiella handlingen avtäcks i Uprising

1 av 6

Det är sällan ”Star wars”-fans har skäl att bli upphetsade över ett mobilspel.

”Star wars: Uprising” är undantaget som bekräftar regeln.

I det avslöjas nämligen till slut en av universumets stora hemligheter: vad som hände efter ”Jedins återkomst”.

Kejsar Palpatine har fallit mot sin död i ett av Dödsstjärnans reaktorschakt. Imperiet befinner sig i upplösningstillstånd, men i en avlägsen del av galaxen låtsas en guvernör att kejsaren fortfarande är vid liv för att kunna fortsätta styra sin del av det.

Det är så Aaron Loeb, spelstudion Kabams senior vice president, beskriver det kommande mobilspelet ”Star wars: Uprisings” premiss för Wired. Spelet är en del av ”Star wars”-universumets nya kanon och berättar till slut vad som egentligen hände efter ”Jedins återkomst”.

Välbekanta karaktärer

Enligt Eurogamer utspelas ”Uprising” i Anoat-sektorn där bland annat isplaneten Hoth och gasjätten Bespin – hem åt Lando Calrissians molnstad – återfinns.

Karaktärer från ”Star wars”-filmerna kommer att göra gästspel i ”Uprising”, men de ska inte ha någon särskilt stor bäring på historien.

Spelet beskrivs som en dungeon crawler där spelaren metodiskt utforskar banor och slåss mot fiender via tryckskärmsbaserade gester. Det kommer även finnas större slag där samarbete med andra spelare blir viktigt.

Svenskt storspel

Kabam påstår att man gör ett gratisspel utan det sedvanliga free to play-tänket (alltså ingen mätare som kräver att du med jämna mellanrum tar ett uppehåll i spelandet – eller betalar för att spela mer direkt). Istället kan spelaren lägga pengar på vapen och föremål som den tålmodige kan hitta i spelet gratis.

”Star wars: Uprising” släpps någon gång i höst på App Store och Google Play. 17 november får det sällskap av storspelet ”Star wars: Battlefront”, utvecklat av svenska Dice. Och 18 december har till slut ”Star wars: Episod VII” biopremiär.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN