”Cyberpunk 2077:s” skapare gör två storspel

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
"Cyberpunk 2077" kommer antagligen att leva vidare som spelserie. Pressbild.
Foto: Bandai Namco/TT
"Cyberpunk 2077" kommer antagligen att leva vidare som spelserie. Pressbild.

SPELA

CD Project Red, skaparen av "Cyberpunk 2077" och "The witcher"-serien, kommer framöver att utveckla två storspel samtidigt. Antagligen rör det sig om två uppföljare till nämnda actionrollspel.

– Vi strävar framför allt efter kvalitet. Vi diskuterade nyligen hur "Cyberpunk 2077"-lanseringen inte nådde upp till våra kvalitetsstandarder, och vi har åtagit oss att förbättra oss framöver, säger vd och ordförande Adam Kicinski i en videopresentation riktad till investerare.

Det handlar bland annat om att omorganisera, anställa fler utvecklare och att tänka om kring marknadsföringen. Lanseringen av "Cyberpunk 2077" är en finansiell framgång med 13 miljoner sålda spel, men titeln möttes också av en kritikstorm. Framför allt var det buggigt, och i trailers och presentationer utlovades saker som inte riktigt kunde hållas. Dessutom tvingades utvecklarna att jobba betydligt mer än 40-timmarsveckor i flera månader, vilket det har blossat upp en debatt kring.

Nu lovar den polska utvecklaren ett kortare tidsspann mellan exempelvis trailers och släpp, och att ta hand om sin personal bättre.

De båda nya storspelsprojekten beräknas inledas 2022. Under hela 2021 ska "Cyberpunk 2077" putsas och få gratistillägg.

CD Project Red kommer att fortsätta att göra singelspelarspel, men framöver blickar bolaget även mot olika onlineelement, säger bolaget i presentationen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN