Legendaren avslöjar övergivet ”Half-life”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Warren Spector utvecklade episod – som lades ner

1 av 5

År efter år törstar spelarna efter en ny del i den hyllade ”Half-life”-serien.

Nu avslöjar legendariska spelskaparen Warren Spector att önskningarna kunde ha blivit verklighet för flera år sedan. Om inte Valve dragit ur proppen.

Väntan på ”Half-life 3” tycks aldrig ta slut. Det har nu gått snart åtta år sedan den senaste delen i spelserien, ”Half-life 2: Episode two”, släpptes – och vissa fans börjar undra om de någonsin kommer få spela uppföljaren.

Än mer salt i såren ströddes häromdagen då ”Deus ex”-skaparen Warren Spector avslöjade att han jobbade på ett numera nedlagt ”Half-life”-spel mellan 2005 och 2007.

Revolutionerande vapen

– Det stämmer att vi jobbade på en ”Half-life”-episod, säger Spector till Gameinformer. Valve var verkligen inne på episodiskt material vid den tidpunkten. Vår uppgift var att göra en episod som skulle fylla i hålen i ”Half-life”-spelens story.

Spelet var tänkt att fokusera på en särskild del av spelseriens värld och skulle även introducera ett nytt hjälpmedel/vapen.

– Det var en sak vi fyndigt nog kallade magnetgeväret, och som jag fortfarande hoppas att Valve kan göra något med. Vi kom på massvis med coola sätt att använda det här magnetgeväret på som var vitt frånskilt det Valve själva gjort tidigare.

”Självklarhet att hoppa av”

Planerna för spelet skrotades dock när Spector fick chansen att göra spel åt Disney (som köpte hans studio Junction Point), vilket varit en livslång dröm för amerikanen. Men det var inte det enda skälet till att episoden lades ner.

– Jag tror att Valve i samma veva höll på att tänka om när det gällde episodiskt material. För min egen del var det en självklarhet att hoppa av – alla som säger nej till att jobba med den mest berömda ikonen på planeten (Musse Pigg, reds anm) är galna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN