”Galet att ställa över Teodor Peterson”

Av: Andreas Käck, Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Robin Bryntesson och svenska laget i sprintstafett.
Foto: PONTUS ORRE
Robin Bryntesson och svenska laget i sprintstafett.

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson och Marcus Hellner missade medalj på sprintstafetten.

Samtidigt är Teodor Peterson på väg hem från Sydkorea.

– Det är galet att ställa över Sveriges i särklass bästa sprinter senaste fem åren, suckar Discoverys reporter Robin Bryntesson.

Den tidigare längdskidåkaren Robin Bryntesson, 32, är på OS i Pyeongchang som reporter för Discovery och såg live när Calle Halfvarsson och Marcus Hellner missade pallen med minsta möjliga marginal på sprintstafetten under onsdagen.

Svenskarna otaktiska

Efteråt var 32-årige Bryntesson upprörd.

– Jag tycker det är synd att varken Calle eller Marcus nyttjade sina styrkor idag. Båda är galet åkstarka åkare och i stället för att åka och kolla vad (Johannes) Kläbo gör, tycker jag man ska köra själv. Gör man det så kör man bort en åkare som Jouve (Richard Jouve, Frankrike, reds.anm) Nu var det han som nöp bronset... Hade Hellner tömt magasinet på förstasträckan och Calle skarvat på det hade det inte varit fyra lag in på sista växlingen, säger Bryntesson till Sportbladet.

I början av upploppet kändes det som att Calle skulle kunna ta brons?

– Sen gav han fan i det. Det är väl känslan man som åkare känner om man kan ta det eller inte och den gränsen gick väl där någonstans för Calle, fortsätter Bryntesson.

”Galet att ställa över Teodor”

Han anser att Teodor Peterson – som nu åker hem från Sydkorea – borde fått chansen i stället och kritiserar nu förbundskapten Rikard Grips laguttagning.

– Det tyckte jag redan innan också. Det står jag faktiskt fast vid. Jag tycker det är galet att ställa över Sveriges i särklass bästa sprinter de senaste fem åren på en distans som det är så viktigt med positionering och där vi ser att det går av stavar och så vidare.

Vem skulle han åkt istället för?
– Calle.

Varför tror du man valde som man gjorde?

– Ja du... Det här heter ju inte teamsprint längre, utan distanssprint. Men distansåkarna har ju redan haft en stafett, varför ska de ha en till? Det ska ju vara sprint! Man vill inte se distansåkarna åka sprint. Vem vill se det? Då kan vi väl se sprintåkarna åka distans istället. Jag kommer ju från sprintvärlden så det är klart att jag tycker så här. Men det här är en distans som borde ifrågasättas till OS 2022, säger Robin Bryntesson.

LÄS MER: OS TV-tider fredag 23 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

Publicerad:

LÄS VIDARE