”Vi är bara ett redskap”

Svenska stjärnornas kritik mot VM-avslutningen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

De svenska VM-hjältarna får inte njuta ens när VM är över.

I natt har de flugit hem.

På torsdag spelar Jim Gottfridsson och Hampus Wanne Champions League-match i Belarus.

– Det är fruktansvärt. Efter det här borde man få vara...ledig, säger Wanne.

Handbollslandslaget hyllas som hjältar efter det bragdstämplade silvret.

Men inte ens efter en intensiv turnering med nio matcher på 18 dagar fick spelarna sätta sig ner och njuta.

Direkt efter medaljceremonin bar det hem till hotellet för snabbdusch, matlåda på rummet och packning. Därefter rullade man vidare till flygplatsen. Klockan 01.55 lokal tid lyfte planet mot Frankfurt och därefter splittrades laget i gryningen för att åka hem till sina klubbar.

CL-match på torsdag

Redan på torsdag är det Champions League-omgång. Då ska två av Sveriges främsta VM-spelare, Jim Gottfridsson och Hampus Wanne, spela med sitt Flensburg i Belarus mot Brest.

Spelarna sörjer att de inte får sitta ner och smälta sin VM-succé tillsammans.

– Just nu hade jag önskat att hela lagt hade fått sitta ner tillsammans i kväll bara vi själva och äta gott och snacka om vad vi upplevt i stället för att bara splittras. Vi krigar och kämpar tillsammans i 30 dagar och sedan splittras vi inom några timmar. Det känns skit när vi gett allt tillsammans under så lång tid, säger Gottfridsson.

– Det är hemskt, det är hemskt. Nu skulle man vilja sätta sig ner tillsammans och snacka igenom den här månaden och försöka förstå vad vi gjort, säger Andreas Palicka.

”Det är fruktansvärt”

Spelarna är kritiska till att de inte får någon ledighet efter en lång turnering.

Hur känns det att avsluta VM så här?

– Det är fruktansvärt, säger Wanne och fortsätter:

– Efter sånt här borde det vara...ledigt. Det är extremt påfrestande för kropp och huvud det här. Men det är inte mycket man kan göra. Vi har det trots allt bra i de här pandemitiderna. Men hälsosamt och roligt är det inte.

Palicka:

– Klubbarna kallar hem sina spelare och det är olika karantänregler på olika ställen. Vi kan inte påverka så mycket. Vi är bara ett redskap. Det är ett hårt uttryck, men det är bara att infinna sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE