Delad poäng när Hammarby kvitterade sent

Vänersborg tog så när död på bortaspöket mot Hammarby.

Men efter stor slutdramatik delade lagen på poängen.

– Det är nog rättvist med ett kryss här i dag tror jag, säger Vänersborgs Joakim Johansson.

Det milda vädret har hållit Hammarby borta från hemmaborgen Zinkensdamm och hemmapremiären tvingades in i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Men under onsdagen var det äntligen dags att ta säsongens första elitserieskär på ”Zinkens” is när Vänersborg kom på besök.

Strax före avslag öppnade sig dock himmelen och regnet började vräka ner. Det lugnade sig ju längre den första halvleken led, men satte alltjämnt sina spår på spelet.

– Det är lite lurigt. Ibland flyter det på och ibland så fastnar bollen så det är lite oberäkneligt, säger Vänersborgs Jakob Jenefeldt i Sportbladet Play i halvtid.

Den första halvleken blev en målsnål och chansfattig historia, men hemmalaget skulle öppna målskyttet på hörna. Det dröjde dock inte länge innan Vänersborg kunde kvittera genom Emil Viklund efter ett fint förarbete av Niclas Nyqvist.

Kort innan kvitteringen kunde Vänersborg mycket väl fått en straff när Hammarbys Daniel Mossberg, till synes, styrde undan en hörna med handen, men ingen signal kom från domaren.

Släkten är värst

Dödläget skulle brytas tidigt i den andra halvleken. Genom fina kombinationer kunde Alexander Egorychev till slut göra 2–1 för Hammarby efter att ha blivit helt frispelad av 1–0-målskytten Christoffer Fagerström, som inledde sin elitkarriär i Vänersborg.

Vänersborg kunde dock kvittera igen när Jakob Jenefeldt var framme och slog in returen på förre Hammarbyspelaren Markus Kumpuojas skott.

När klockan närmade sig minut 70 skickade hårdskjutande backen Joakim Johansson in 3–2 för Vänersborg på en hörna och Vänersborgssegern såg ut att vara inom räckhåll.

Zinkenspöket är kvar

Men i Hammarbyforceringen lyckades David Pizzoni få in en kvittering och trots flera chanser stod sig resultatet ut och Vänersborg har fortfarande inte vunnit en seriematch i högsta serien borta mot Hammarby på 2000-talet.

– Jag tycker att det är en jämn match, det är chanser åt båda håll och det laget som har minst utvisningar skapar mest. Vi är närmast i slutet, men samtidigt är de jävligt starka när de får in ett kvitteringsmål så snabbt efter timeouten så det är nog rättvist med ett kryss här i dag tror jag, säger Vänersborgs Joakim Johansson i Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Se alla mål från elitserien i bandy här!