Fransman fick raseriutbrott på domare

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2023-01-19

Jeremy Chardy fick ett raseriutbrott på domaren under Australian Open.

– I hela mitt liv, under 20 år har jag aldrig haft en så dålig domare som du, gastade fransmannen.

Bakgrunden var en incident där Chardy tappade en boll ur fickan mitt under spel i andra omgången i herrsingelturneringen.

I stället för att spela om bollen vann motståndaren, britten Dan Evans, bollen, som dessutom innebar att serven bröts. Då ilsknade Chardy till – rejält – på domaren Miriam Bley.

– Vi spelar med någon som inte kan döma, sade Chardy, och tillade att han aldrig haft en sämre domaren.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

– Var tittar du? Tittar du på fåglarna? Molnen?

Han tog därefter kontakt med matchkontrollanten och beskrev domaren som en lögnare.

– Kan hon få böter? När vi gör något dåligt så får vi böter, kan hon få böter?

Oseedade Chardy förlorade sedan matchen mot 25:e-seedade Daniel Evans i raka set.

Andrej Rublev är vidare till tredje omgången efter att ha besegrat Finlands Emil Ruusuvuori i Australian Open.

Världssexan från Ryssland kopplade tidigt greppet och tog en 2–0-ledning i set. Visst blåvitt topp tändes efter en tiebreakseger som reducerade setsiffrorna till 2–1, men därefter vann Rublev det fjärde med 6–3.

Han är därmed vidare till tredje omgången, där Daniel Evans, rankad som nummer 30 i världen, står för motståndet.

Jeremy Chardy hade ett och annat att säga om domarinsatsen.