”Hon får liksom fan i sig”

Tränaren om ledsna stunden: "Hade en reaktion”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: LASSEALLARDAFTONBLADET

LAHTIS. Besviken och samlad direkt efter loppet i går. 

Men enligt Stina Nilssons tränare Ole Morten Iversen kom känslorna ifatt henne i vallatrailern. 

Nu ska besvikelsen omvandlas till guldjaktsenergi på skiathlon. 

– Det kanske är den bästa uppladdningen, hon får liksom fan i sig, säger han.  

När Stina Nilsson kraschat ut ur sprinten gick hon besviken men samlad genom den mixade zonen innan hon tog upp telefonen och ringde till sin mentala rådgivare Rune Gustafsson. 

– Hon var balanserad och medveten om vad hon har varit med om, men sen kanske den emotionella delen inte hade hunnit ifatt, sa han till Sportbladet

”Hade en reaktion”

Under fredagsförmiddagen körde Stina Nilsson återhämtande träning tillsammans med Hanna Falk vid landslagets hotell i Vierumäki. Resten av skiathlontruppen och Stinas tränare Ole Morten Iversen fanns på plats på skidstadion för vallatester och lätt träning. 

Nilsson tränar under fredagen.
Foto: Anna Rydén.
Nilsson tränar under fredagen.

Iversen berättar att känslorna, mycket riktigt kommit ifatt Stina, efter tävlingen. 

– Ja, hon hade en reaktion när jag kom bort till vallatrailern då hon var lite deppig. Men både till kvällsmat och frukost var hon lugn tycker jag. 

De båda hade ett möte om loppet under torsdagskvällen. 

– Hon är besviken. Det är första gången i år hon åker taktiskt dåligt och gör felval på vägen. Hon blev stressad för att hon inte kom iväg så bra, jag tyckte det blev lite panik hon gjorde felval. 

”Vill verkligen ut i striden”

Men Ole Morten Iversen tror att Stina kommer att använda besvikelsen som bränsle på skiathlon-loppet. 

– Det här kanske är den bästa uppladdningen för det som kommer, hon får liksom fan i sig – lite jävlar anamma–inställning. 

Förbundskapten Rikard Grip är inne på samma linje. 

– Vi vet att de här två tävlingar, sprint och skiathlon, är de lopp hon sett mest fram emot. Hon vill verkligen ut i striden och vara med och utmana, säger han hämtar ett exempel från närtid. 

– VI såg på touren att hon är väldigt duktig på att mobilisera kraft. I Toblach körde hon inte bra på fem skejt, som annars borde passa en sprintåkare. Sedan dagen efter på masstarten trodde alla att det skulle bli spurt, men då gick hon i från hela fältet under loppet. Stina har verkligen förmågan att ladda om batterierna. 

Skiathlonloppet för damer startar 11.00 svensk tid. I svenska laget ingår förutom Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Anna Haag.

Publicerad: