Pressat City vann – trots utvisning

Publicerad 2017-01-02

En tung förlust i ryggen och pressat efter en tidig utvisning.

Men två snabba mål i andra halvlek – och en storspelande Claudio Bravo – räddade Manchester City från ett hemmafiasko mot Burnley.

– Vi visade karaktär, säger Gael Clichy efter 2–1-segern.

Titeldrömmen kan ha släckts efter den blytunga bortaförlusten mot Liverpool på nyårsafton.

Och mardrömmen såg ut att fortsätta för Manchester City.

Hemmamötet mot Burnley såg ut, på pappret, att bli en enkel uppgift för City, men med både Sergio Aguero och David Silva på bänken fick laget bara i väg ett avslut på mål i den första halvleken.

Dessutom kastade sig Fernandinho sig in i en närkamp med dobbarna före och drog på sig ett rött kort – brasilianarens tredje för säsongen.

Två snabba mål

Efter ett mållöst resultat i pausen byttes dock både Aguero och Silva in.

Då dröjde det inte länge innan målnollan spräcktes.

Vänsterbacken Gael Clichy fick en bra träff utanför straffområdet och borrade in ledningsbollen i nätet i den 58:e minuten.

– Det är inte min uppgift att göra mål, men det är kul när det händer, säger fransmannen till klubbens hemsida.

Fyra minuter senare var det dags igen.

Efter att Raheem Sterling snubblat i ett friläge fångade Aguero upp bollen och placerade in 2–0 ur snäv vinkel.

Nära skrällpoäng

I den 70:e minuten tryckte Burnley in en reducering och hade en jättechans på tilläggstid.

Burnleys succéback, Michael Keane, trodde sannolikt att han kvitterat och ordnat en skrällpoäng, men City-målvakten Claudio Bravo svarade för en kanonräddning och räddade sitt lag från ett fiasko.

– Det var en sådant match där allt gick emot oss. Men vi visade rätt karaktär och lyckades vinna trots tio mot elva. Vi jobbade hårt för varandra, säger Clichy och hyllade Bravo.

– Ett svårt läge för oss när de lyfte in bollar i straffområdet, men Claudio är fantastiskt bra för oss.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se