Egna upplägget fick Myhrer att fortsätta: ”Inget man är van vid”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

SPORTBLADET

André Myhrer har bestämt sig för att fortsätta sin karriär. 

Nu får han ett eget upplägg till nästa säsong med egna tränare.

– Ser man på kanonerna så har de haft mindre team. Det känns spännande att prova på, säger Myhrer.

Flera av stjärnorna i det alpina landslaget har varit osäkra på framtiden. Frida Hansdotter och Mattias Hargin har valt att sluta och för André Myhrer har det heller inte varit självklart att fortsätta. 

Men nu står det klart att 36-åringen kör en sista säsong. 

– Jag har funderat mycket på beslutet och det känns som att vi har kommit fram till ett bra upplägg. Det är det som motiverat mig att köra vidare. Det vore också häftigt att komma upp i tio världscupsegrar, det är målet med säsong, säger han.

”Inget man är van vid”

Endast Matts Olsson, Mattias Rönngren, Kristoffer Jakobsen och Myhrer ingår i världscuplaget den här säsongen. Myhrer kommer dessutom att ha ett eget upplägg med egna tränare och serviceman. 

– Det kommer bli mindre åkare nu och det är inget man är van vid. Vi har alltid haft stora slalomlag och ser man på kanonerna så har de haft mindre team. Vår styrka har legat i att vi haft gruppen och drivet i den, men det här är också spännande att prova på. Jag tror att det kan vara bra för mig också att hitta de små detaljerna som kan fälla ett avgörande. Det känns inspirerande, säger han och fortsätter: 

– Jag vill inte kalla det individuellt upplägg för jag kommer ändå vara med slalomteamet, men jag kommer kunna leka med dagar på ett annat sätt och det har varit på en förutsättning för att det ska kunna gå.

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

”André är en viktig spelare”

Myhrer kommer till exempel inte att resa med resten av landslaget till Nya Zeeland på försäsongsläger. Stjärnan kommer i stället att träna mer på hemmaplan och i Europa.

Men planen är ändå att få samma mängd träning på snö. 

– Det handlar om att optimera dagarna och få ut det man kan. Har man ett team som har fullt fokus på dig kan man få ut mer av varje sväng. Planen är att kunna ha exakt samma antal sväng när jag kommer till Levi som jag haft haft annars, säger Myhrer.

Alpinchefen Tommy Eliasson Winter säger att det har varit självklart att göra undantag för Myhrer.

– Vi kör ett eget upplägg för honom, det är inte ett eget team, men det är anpassat till honom. Vi har gjort vårt allra yttersta för att det ska funka och för att han ska kunna vara konkurrenskraftig. André är en så pass viktig spelare, inte bara sättet han tävlar på utan även sättet han är och leder laget på. Det är viktigt för de yngre åkarna att ha honom, därför kan man göra en sådan här satsning, säger han. 

Publicerad:

LÄS VIDARE