Harry Kane

Harry Kane vill lämna Tottenham i sommar

Av: 

Jonathan Nilsson

Foto: Pool / Getty Images Europe

SPORTBLADET

Harry Kane, 27, vill lämna Tottenham.

Enligt Sky Sports har anfallsstjärnan meddelat sitt beslut för klubben.

Harry Kane är fostrad i klubbens akademi och hans kontrakt löper ut 2024, men enligt Sky Sports har anfallaren meddelat att han vill lämna när transferfönstret öppnar i sommar.

De skriver vidare att Manchester United, Manchester City och Chelsea har varit i kontakt med Kanes representanter och anmält sitt intresse. Kane själv ska helst vilja stanna i England och ha framtiden utstakad innan sommarens EM.

Vill vinna titlar

Uppgifterna kommer inte som någon överraskning då Kane har uttryckt att han vill spela på den allra högsta nivån och vinna titlar. Något han inte har lyckats med i Tottenham, som dessutom kommer att missa Champions League-spel nästa säsong.

– Vårt fokus ligger på att avsluta säsongen så starkt som möjligt. Det är vad alla borde fokusera på, säger en talesperson från Tottenham till Sky Sports.

Letar ersättare

Enligt Sky har Spurs nu börjat leta efter möjliga ersättare. Skulle han lämna väntas transfersumman landa på en miljard kronor.

Kane har varit inblandad i 35 mål den här säsongen (22 mål och 13 framspelningar), endast Leo Messi (39) och Robert Lewandowski (47) har svarat för fler ”poäng” i Europas topp fem-ligor.

Läs mer om vårens och sommarens fotbollsfester

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Här lämnar Cristiano Ronaldos lyxbilar Turin

ÄMNEN I ARTIKELN

Harry Kane

Fotboll

Premier League