JÖNKÖPING. Björklöven skrällde och tystade Husqvarna Garden.

Ett heroisk kämpande Löven-lag vann med 1–3 efter att Olle Liss gjort två mål.

– Var starkt att ha en bra tredjeperiod. Riktigt skönt att vi kan ta hemmafördelen till Umeå, säger Olle Liss till CMore.

Det var lite vinna eller försvinna för Björklöven på måndagskvällen.
Eftersom man förlorade final ett i lördags var det i stort sett ett måste att vinna den andra finalen mot HV71 i Husqvarna Garden.
2–0 i matcher till HV71 hade inneburit att Björklöven tvingas vinna fyra av de fem återstående matcher – ett extremt tufft läge att lösa. Men Björklöven startade matchen mycket bättre än HV71 och hade långa anfall i HV:s zon, något man inte såg mycket av i den första finalen.

Tog ledningen från ingenstans

Och helt rättvist – från ingenstans kom 0–1. Olle Liss styrde in pucken, med klacken, och hans femte mål i slutspelet.
Det var en intressant inledning på matchen.
Inte bara på grund av att gästerna inledde piggt, utan också för att hemmalaget fick se sin givna förstemålvakt Jonas Gunnarsson lämna isen efter att ha tryckts in i målet. Han kunde inte fortsätta och ersattes av Filip Larsson, som stått en match på två senaste månaderna. Ett läge att gilla och vilja ta hand om på bästa sätt.

Blev irriterat

I mittakten ökade känslorna på isen och mängder med grupp och tjafs uppstod.
HV71 lyckades också att kvittera efter att Nichlas Torp hittat Myles Powell som halvliggande slog in 1–1.
Det var också resultatet efter 40 minuter.
– En sämre period av oss. 1–1 och så jämnt och tätt. Skitkul att spela och vi trivs i den här miljön, sa Daniel Rahimi till CMore inför tredje perioden.

Gerry Fitzgerald satte 3–1 i början av tredje perioden.

Blixtsnabba målen avgjorde

Gästerna drabbades av en jobspost inför avslutningen när Daniel Rahimi inte kom till spel i inledningen. Det innebar att Björklöven spelade ett tag på endast fyra backar på grund av skador eftersom även Beaudoin utgått justerad.

Björklöven fick en drömöppning av tredje perioden när Olle Liss satte sitt andra mål för kvällen samt när Gerry Fitzgerald satte 1–3 och tystade Huskvarna Garden.

HV71 försökte att komma ikapp men skrällen blev till slut ett faktum och Björklöven kvitterade finalen till 1–1 i matcher.