Utspelade under första halvleken hemma mot Grekland.

Då räddade Alexander Isak, 22, Sverige med två briljanta aktioner.

2–0-segern betyder att Blågult tog ett stort steg mot VM i Qatar.

– Han var bäst på arenan i hård konkurrens med publiken, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sverige tog revansch på Grekland för förlusten nere i Aten för en månad sedan när de i dag vann på Nationalarenan i Solna med 2–0.

Vinsten kan till stor del tillskrivas Blågults nye kelgris Alexander Isak, som satte spiken i kistan med 20 minuter kvar att spela.

Men den här matchen hade kunnat ta en helt annan väg.

I första halvlek var Janne Anderssons landslag helt utspelade av gästerna. Stundtals rullade grekerna ut svenskarna, som var frustrerade nere på planen.

Sverige kan tacka fru Fortuna Robin Olsen och hans målram.

Vangelis Pavlidis och Giorgos Masouras hade var sitt läge. Den ena sköt i stolpen efter en kvart och den andre nickade i ribban strax före pausvilan.

Isak visade vägen

I den andra halvleken stabiliserades läget och hemmalaget kunde erövra meter för meter nere på den, som alltid, risiga gräsmattan.

När timmen var spelad kom så sekvensen som vände tillställningen till Sveriges fördel. Alexander Isak fångade upp en löpboll i straffområdet och blev då bryskt kapad av Konstantinos Mavropanos. Domaren pekade på straffpunkten och Emil Forsberg var hur säker som helst från elva meter.

Tio minuter senare blev samme Mavropanos återigen utmanad av Isak efter att Robin Olsen snabbt sparkat iväg en utspark. Svensken löpte ifrån mittbacken, rundade en utsprungen målvakt och chippade in bollen. De drygt 47 000 åskådarna på Friends Arena exploderade i jubel.

– Fantastisk. Robin kan sparka ur bollen ur arenan om han vill. Så när han laddar är det bara att springa, säger anfallsstjärnan med ett leende.

”Bäst på plan”

Sista fem minuterna fick grekerna dessutom spela med en man mindre efter att Pantelis Chatzidiakos fått sitt andra röda kort. Således blev det hela en härlig defilering.

– Första halvlek var frustrerande, under all kritik. 0-0 var ett drömresultat för oss i halvtid så som det såg ut. Vi gör en dålig först halvlek men släpper inte in mål. Vi gör målen och då vinner man matcherna, säger matchhjälten.

– Han var bäst på arenan i hård konkurrens med publiken, tillägger förbundskapten Janne Andersson.

Med två matcher kvar av VM-kvalet ser vägen till Qatar nu lättare ut. Nu tyder nästan allt på att Blågult som sämst slutar tvåa i gruppen, vilket ger playoff-plats.