Bollnäs stjärna stängs av efter tacklingen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

En armbågstackling från Bollnäs stjärnforward får konsekvenser.

Nu stängs Christoffer Fagerström av i fyra matcher.

– Han inte är ute för att skada Villa-spelaren, menar Robert Lindgren, klubbchef i Bollnäs GIF, i sitt yttrande.

Det var i den åttonde minuten i den fjärde semifinalen som situationen uppstod. Christoffer Fagerström jagar i kapp Villas Johan Esplund och trycker till, med en lite för hög armbåge och träffar spelaren i huvudet.

Matchen domare Christoffer Aidesjö visade ut Fagerström i tio minuter, och Villa Lidköpings Esplund kunde fortsätta matchen efter en tid liggandes på isen.

Domaren valde efter närmare granskning att anmäla tacklingen, och sent på onsdagskvällen kom domen. Fyra matchers avstängning, vilket betyder de fyra första matcherna nästa år eftersom Bollnäs inte tog sig vidare till final.

”Inte är ute för att skada”

Videogranskningsgruppen konstaterar i sitt utlåtande att:

”Christoffer Fagerström tacklar sin motståndare på ett sådant sätt så det äventyrar den spelarens säkerhet samt att betydande skaderisk föreligger”.

Bollnäs klubbchef, Robert Lindgren menar i yttrandet att Fagerström inte är ute efter att skada Esplund:

”Fagerström tar ett hemjobb och vill hindra Villa-spelaren som är bollförande från att vika in mot Bollnäs mål. Han tänker hindra Villa-spelaren genom att sätta stopp axel mot axel. Då Villaspelaren blir liggande efter kollisionen åker Fagerström fram och frågar hur det har gått och ber om ursäkt och vill försäkra sig att inte någon skada har uppkommit. Han inte är ute för att skada Villa-spelaren och är tydlig med detta i konversationen”.

Fyra matchers avstängning

Disciplinnämnden var fast bestämda, efter att ha sett sekvensen på video, att han skulle stängas av i fyra matcher. Därför att: ”Fagerströms tackling mot huvudet, utan ansats att ta bollen, är ett mycket allvarligt fall av grov utvisning”.

Under tiden Fagerström är avstängd får han befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera eller ha kontakt med sitt lag.

Nu har Fagerström två veckor på sig att överklaga beslutet, om han önskar att göra det.

Publicerad:

LÄS VIDARE