Ericssons stallchef attackerar Lotus

Publicerad:

SPORTBLADET

Försvarar svensken efter kollisionen

Marcus Ericsson.
Foto: AP
Marcus Ericsson.

Pastor Maldonado körde Marcus Ericsson av banan.

Det gör Saubers stallchef förbannad:

– Det är fruktansvärt irriterande att det är han nu igen.

Foto: AP
Monisha Kaltenborn.

Marcus Ericsson gjorde en dålig start och ett dåligt första varv under Brasiliens GP, han tappade flera placeringar, men därefter körde han upp sig - fram till dess att han blev körd av banan.

– Marcus körde bra efter det att han gjort ett misstag i starten. Han kom lite för långt ut och då dök plötsligt Maldonado upp på insidan och tryckte av honom, säger stallchefen Monisha Kaltenborn, till Autosport.

- Det är väldigt frustrerande.

Körde på Ericsson

Pastor Maldonado jagade placeringar, körde på Ericsson som tvingades gå in i depå en extra gång  för att se om det var skador på bilen. Lotusföraren straffades med ett tidstillägg och en extra straffpoäng, men lyckades ändå ta sig upp på poängplats - Ericsson däremot slutade på plats 16 utan poäng.

– Marcus var klart före Maldonado, han körde bokstavligen in i honom, anser Kaltenborn.

- Vad ska man säga? Det är inte första gången som han är inblandad i en sådan incident. Det är fruktansvärt irriterande att det är han nu igen.

Maldonado oförstående

Pastor Maldonado går under smeknamnet Crashtor eftersom han har varit inblandad i väldigt många kollisioner under sin tid i F1, men han anser inte att han gjorde något fel i söndags.

– Jag ville köra om honom, jag var uppe på kantstenen och han gav mig ingen plats. Jag har sett betydligt värre saker som inte alls har bestraffats, säger Maldonado enligt tidningen och får medhåll av Lotus teknikchef Alan Permane.

– Ericsson borde ha lämnat mer plats. De bara snuddade vid varandra.

Ett F1-lopp återstår av säsongen, finalen i Abu Dhabi om lite mindre än två veckor.

Publicerad: