Rospiggarna förnedrade Vetlanda på hemmaplan

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

Två matcher – två storsegrar.

Rospiggarna har fått en drömstart på säsongen.

I hemmapremiären utklassades Vetlanda med 54–35.

– När alla i laget presterar blir det så här stora siffror, säger lagkaptenen Andreas Jonsson.

Rospiggarna besegrade Lejonen med hela 51–39 i premiären men förväntades få det betydligt tuffare i årets första hemmamatch.

Vetlanda – som har vunnit sex SM-guld sedan 2004 – besökte HZ Bygg Arena i Hallstavik, men mötet blev allt annat än spännande.

Tidigt avgörande i Hallstavik

Hemmaförarna radade upp femettor, ledde med 33–11 efter sju heat och redan då var matchen avgjord.

– Att vi hade hemmabana gjorde stor skillnad. Vi mötte ett bra lag men det syns inte på resultatet. Vi har en jämn trupp med hög kapacitet, säger Andreas Jonsson till Sportbladet.

Ovanlig uteslutning

Matchen slutade 54–35 och segermarginalen hade blivit ännu större om inte Andreas och Robert Lambert blivit uteslutna i det 15:e och sista heatet.

Anledningen: de hade fel färg på hjälmhuvorna.

– Det har jag aldrig varit med om tidigare. Micke (Teurnberg, lagledaren) kanske inte har läst på reglerna. Vi fick lite fel information, säger Andreas Jonsson.

Dackarna revanscherade sig för den snöpliga premiärförlusten mot Smederna och vann Smålandsderbyt mot Lejonen med klara 54–36. Inte minst lagkaptenen Maciej Janowski hade en bra dag på jobbet och bidrog med maximala 15 poäng.

Fredrik vann brödrafajten

Storebror Fredrik Lindgren fick som väntat sista ordet i brödrakampen på motorstadion i Sannahed. Hans Smederna besegrade Indianerna, med lillebror Ludvig på reservplats, med 55–35.

Ljung kung i Avesta

Västerviks Peter Ljung upplevde en magisk afton på Brovallen och körde in 18 poäng på sina sex heat, men det var en klen tröst. Smålänningarna, utan skadade fixstjärnan Nicki Pedersen, räckte inte till i bortamötet med Masarna, som vann med 48–42. Oskar Fajfer, Västerviks lån från Lejonen, bidrog inte med en enda poäng på sina två heat.

Publicerad:

LÄS VIDARE