Modo-stjärnan väntar barn med tv-profilen

Tobias Enström: Blir en riktigt häftig vinter

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Tobias Enström, pappa på isen och snart även utanför.
Foto: STEFAN HOLM
Tobias Enström, pappa på isen och snart även utanför.

ÖRNSKÖLDSVIK. Det var inte bara hemlängtan som fick Tobias Enström att lämna NHL och återvända till Modo.

Han och hustrun Camilla ska bli föräldrar i januari.

– Det kommer på alla sätt bli en väldigt intressant vinter, säger 33-åringen till Sportbladet.

Hockeyallsvenskans överlägset största stjärna går i väntans tider och det beror inte enbart på att tävlingscomebacken i Modo är två veckor bort.

Tobias Enström och tv-profilen Camilla, tidigare Nordlund, väntar sitt första barn. Paret gifte sig i Själevads kyrka sommaren 2017 och ska bli föräldrar i mitten av januari.

– Det kommer bli en riktigt häftig vinter både på och utanför hockeybanan. Att bli förälder sägs vara en upplevelse som inte går att beskriva, så det är något vi båda verkligen ser fram emot, säger Tobias Enström när Sportbladet träffar honom i Fjällräven Center.

”Kul spela inför familjen”

Graviditeten är en av de största anledningarna till att paret lämnade Nordamerika, där Tobias under elva år spelade NHL-hockey för Atlanta Trashers och Winnipeg Jets.

Paret ägde sedan tidigare ett hus norr om Örnsköldsvik och därifrån har de nära till släkt, vänner och klubben i Tobias hjärta.

– Det är här jag har mina rötter och det ska bli kul att spela inför familjen igen. Mina syskon har små barn som knappt har förstått varför jag åkte bort i åtta-nio månader och sedan kom tillbaka. Jag vill vara nära familjen och se mina syskonbarn växa upp. Dessutom kommer min fru från Umeå, så hon har också nära hem, säger han.

Två generationer Wernblom

Många av Tobias Enströms gamla Modo-kompisar har varit pappor länge och han blir påmind om det varje gång han kliver in i omklädningsrummet.

Där sitter bland andra 18-årige Lukas Wernblom, son till Modo-legendaren Magnus Wernblom.

– Det är ju de där killarna som håller mig ung. Det känns inte konstigt att spela med honom, även om det betyder att jag inte är jätteung längre, säger Tobias Enström.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Camilla Enström

Brukar han påminna dig om din ålder?

– Absolut inte. Det är ett bra gäng och de ljuger ju inte om de påminner mig om att jag är en av de äldre spelarna i laget. Det får jag ta.

Tobias Enström klargör att han inte har flyttat hem till Örnsköldsvik för att slå sig till ro.

Möjligtvis i rollen som pappa, men inte som idrottsman. Som lagkapten är han fast besluten om att leda Modo tillbaka till SHL.

– Det är anledningen till att jag skrev på. Jag vill skapa nya minnen med Modo. Det är det, att försöka vinna något, som driver mig som hockeyspelare, säger Tobias Enström, som lämnade Modo efter SM-guldet 2007.

Publicerad:

LÄS VIDARE