Mejla

Jennifer Wegerup

Wegerup: Roma kan tacka Niang

Publicerad:
Uppdaterad:

Grazie Roma. Tack Roma.

Fansen sjöng med i den klassiska hymnen efter segern mot Milan.

De borde lagt till: grazie Niang.

Sportbladets Jennifer Wegerup.
Sportbladets Jennifer Wegerup.

Det finns avgörande ögonblick i alla ligor. Ett sådant var när Milan fick sin straff nu i kväll på Olympiastadion, mot Roma. Lagen delade på andraplatsen, ett formstarkt hemmalag ställdes mot ett bortalag som efter svåra år är tillbaka bland topplagen, där en klubb som Milan hör hemma.

Efteråt var allt för sent. När straffen var missad och de gulröda fansen senare firade och sjöng att Roma dragit ifrån och tagit in på Juventus. En viktig vinst, viktiga poäng, inför vintervilan. Milan har en halv säsong på sig att fortsätta växa, man har tid på sig, men det var en tung förlust. Det räckte att se på Vincenzo Montella, en gång ”l’aeroplanino” på l’Olimpico.. Men denna kväll lyfte inte flygplanet och hans lag. Tvärtom sänktes de av en egensinnig M’Baye Niang.

Stal straff på nytt

Mot Crotone senast stal han en straff från Gianluca Lampadula – och missade. Att det får hända igen är obegripligt. Lampadula fixade straffen men Niang tog den – och missade. Så frågan är hur han kunde få ta den? Visst, det går fort på planen. Men vore jag Vincenzo Montella skulle jag från och med nu göra väldigt klart vad som gäller och vem som bestämmer.

Niangs missade straff blev så kostsam den bara kunde bli för Milan. Ett mål där och då hade ändrat matchbilden. Sen kunde de rödsvarta för all del förlorat ändå. Men i ett toppmöte med Roma bort kan man inte kosta på sig att missa straffar.

Klev fram som matchvinnare igen

I stället växte Roma, efter en oväntat svag första halvlek, allt mer. Och än en gång klev Radja Nainggolan fram och satte bollen vackert välplacerat och otagbart även för den unge fantomen Donnarumma.

I slutändan var resultatet inte orättvist. Roma är fortfarande i detta nu lite bättre än Milan, även om våren kan bli en jämn kamp om Milan fortsätter att hitta sig självt igen.

Men det lär inte trösta det lag som i natt flög hem från Rom med känslan av att man hade chansen men missade den.

Av: Jennifer Wegerup

Publicerad:

LÄS VIDARE