Ekwall blixtinkallas till Östersunds EL-match

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

På torsdag inleder Östersund sitt Europa League-äventyr i Ukraina.

Samtidigt börjar Patrick Ekwall sitt nya jobb.

– Jag är säkert lite rostig men jag hoppas inte jag har glömt 23 års tv-jobb så snabbt, säger Ekwall som nu börjar jobba för Discovery.

För nästan på dagen ett år sedan kunde Sportbladet avslöja att TV4 valt att bryta med profilen Patrick Ekwall som tvingades lämna kanalen han varit trogen i 23 år.

I maj blev det klart att Ekwall, 52, i stället ska jobba för Discovery Networks Sweden och deras OS-sändningar i Sydkorea 2018.

Men det blev tidigare än så.

Redan på torsdag gör Ekwall comeback som sportreporter i televisionen då han finns med i det team som på plats följer Östersunds Europa Leauge-premiär mot ukrainska FK Zorja Luhansk i Lviv. 

– Jag fick frågan om att köra igång tidigare och tvekade inte en sekund. Förhandlingen tog 22 sekunder. Jag är vansinnigt sugen. Det ska bli kul att göra direktsänd tv-tv igen. Den pulsen saknar man lite som en ex-fotbollsspelare saknar omklädningsrummet. 

Är du ringrostig?

– Säkert lite. Men jag hoppas inte jag har glömt 23 års tv-jobb så snabbt. Det löser sig nog så snart lamporna tänds. Men det blir lite speciellt att använda mikrofon med helt nytt puffskydd, det går inte att komma ifrån.

Miljoner missar matchen

Discovery äger rättigheterna till Europa League och Östersunds match sänds i Kanal 9.

Eftersom ComHem och Discovery fortfarande käbblar om sina avtal så betyder det att runt 4,5 miljoner abonnenter inte kommer att kunna se matchen via sin tv-boxer.

I vinter kommer också Patrick Ekwall vara en del av den OS-bevakning som Discovery har åtagit sig.

OS avgörs i Sydkorea i februari och med tanke på det världspolitiska läget och den senaste utveckligen i Nordkorea finns det en del att fundera på, menar Ekwall.

– Alla mästerskap jag gjort har alltid haft en hotbild i släptåg. Du är alltid orolig innan du åker, väl på plats så tänker du aldrig på det och bortsett från Atlanta-OS har det varit lugnt.

– Sen går det inte att bortse från att atombomber, en galning i Nordkorea och ytterligare en knäppgök med makt i USA, inte är en trygg kombination. Det ska jag erkänna.

Publicerad:

LÄS VIDARE