Tittarrekord för bandyfinalen

Dubbelt så många jämfört med i fjol

Publicerad:

SPORTBLADET

I stort sett ingen annan direktsänd sport.

Då slog bandyfinalen tittarrekord i lördags.

– Många som har haft ett sug efter direktsänd sport, säger SVT Sports projektchef Max Bursell.

Utan publik på Studenternas läktare, och nästan utebliven tv-sänd sportkonkurrens. Då var det 323 000 personer som såg Edsbyn bli svenska mästare i bandy på SVT, enligt rapporter från MMS. Trots att det var mer än dubbelt så många som såg förra årets herrfinal – 154 000 tittare – motsvarade det SVT:s förväntningar.

– Jag önskar att jag kunde säga ”wow dubbelt så många som såg nu”. Men förra året var det samtidigt som Sveriges EM-kvalmatch mot Rumänien, det stördes bandyfinalen mycket av. Tanken var ju att årets final skulle ligga i Vinterstudion tillsammans med världscupavslutningar i skidor, nu fick den stå för sig själv. Men man märkte ändå att folk som normalt sätt inte ser på bandy tittade nu, säger SVT Sports projektchef Max Bursell.

Edsbyn vann herrmatchen.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Edsbyn vann herrmatchen.

Damfinalen, där Västerås vann efter stor slutminutsdramatik mot Skutskär, slog däremot tittarrekord. 154 000 tv-tittare i snitt, 40 000 personer fler än förra årets final.

– Den dramatiska finalen fick mycket uppmärksamhet, och det är jättekul. Många som har haft ett sug efter direktsänd sport och de levererade. Och under den sista kvarten var det 191 000 personer som tittade på finalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN