Uppgifter: Damtränarna får lämna landslaget

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Missnöjet i damernas längdlandslag får konsekvenser, skriver SVT.

Enligt kanalen får damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson inte förnyat kontrakt nästa säsong.

När Stina Nilsson lämnade landslaget för att bli skidskytt berättade hon för Sportbladet att turbulensen i längdlandslaget gjort det lättare att ta beslutet.

Därefter har det framkommit att flera damåkare varit missnöjda med lägerverksamhet, träning och stämning och att de funderar på att göra egna satsningar vid sidan om.

Splittringarna och missnöjet inom laget kan nu få konsekvenser. Enligt SVT kommer damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson inte få fortsätta nästa säsong.

– Det är en tidsfråga innan de får lämna, säger en källa med god insyn i svenska skidförbundet till SVT.

”Ingenting är väl klart”

Ingen av tränarna vill kommentera sin framtid eller kontrakt.

– Det pågår en utvärderingsprocess nu, ingenting är väl klart. Det enda vi fått besked om är att det ska rekryteras en landslagschef som steg ett, det är den info vi har att förhålla oss till, säger Thomson till SVT.

Ingesson om han vill fortsätta:

– Det får vi se.

Bilden delas inte av alla

Magnus Ingesson och Stefan Thomson tillträdde sina tjänster inför säsongen 2018/2019, och i samband med det återvände Charlotte Kalla till landslaget. Ingesson har i flera år varit personlig tränare till stjärnan.

Evelina Settlin är en åkare som är förvånad över missnöjet som ska finnas i gruppen och backade tränarduon i en intervju med Sportbladet igår.

– Jag tycker bilden som målats av dom (tränarduon Ingesson och Thomson) har blivit tråkig. De är de bästa tränarna som jag har haft, sa Settlin, som är åkarnas representant.

Sveriges damtränare Stefan Thomson, Magnus Ingesson och landslagschef Lars Selin.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Sveriges damtränare Stefan Thomson, Magnus Ingesson och landslagschef Lars Selin.
Publicerad:

LÄS VIDARE