Missade i växlingen – Sverige diskades

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Johannes Skagius: ”Det är mitt fel”
Foto: Bildbyrån
Johannes Skagius: ”Det är mitt fel”

BUDAPEST. Sverige hade små, små förhoppningar på en finalplats i mixedlaget på 4x100 meter medley.

Det slutade med diskning.

– Det är mitt fel, säger Johannes Skagius till SVT.

VM:s mixedstafett har låg status i simvärlden, de stora namnen brukar avstå, men det kan komma att ändras då grenen är ny på OS-programmet 2020. Och Sverige hade en liten medaljchans när VM-försöken simmades under förmiddagen.

Ida Lindborg växlade som femma efter ryggsimmet. Johannes Skagius bröstsimmade upp laget till fjärde plats, men i överlämningen till Louise Hansson på fjäril verkade något stå fel till.

– Jag har en känsla av att det kan ha varit en överväxling, sa SVT:s kommentator Staffan Lindeborg.

Långsam på insimmet

Efter att Victor Johansson behållit fjärdeplatsen bekräftades misstanken. Sverige hade gått i mål en sekund över det svenska rekordet och tre sekunder från att räcka till en finalplats. Dessutom hade Skagius och Hansson överväxlat. Sverige diskades, samma öde mötte det ungerska laget.

– Jag kände att det var på håret. Jag tänkte: vi har tur om vi klarar den. Vi gjorde växlingar på insimmet och då var jag så jäkla långsam. Så jag tänkte ”så långsamma kan vi inte vara”, säger Louise Hansson till SVT.

Johannes Skagius bryter in:

– Det är mitt fel. I nio av tio fall i överväxling är det simmaren i vattnets fel. Jag misstajmade målgången lite grann. Det är svårt att tajma, säger han till SVT.

Noterbart är att USA satte världsrekordet 3.40,28 i försöken.

Publicerad:

LÄS VIDARE