”Jycken” lämnar återbud till Globen-galan

Magnus Cedenblad: Smärtar mig att skriva detta

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:
”Jycken” tvingas lämna återbud till matchen mot Chris Camozzi.
Foto: MEDDI KABIRZADEH / BILDBYR N
”Jycken” tvingas lämna återbud till matchen mot Chris Camozzi.

MMA-fajtern Magnus Cedenblad tvingas hoppa av UFC-galan i Globen.

En nackskada stoppar ”Jycken”.

– Det har blivit så illa att det påverkar mig i vardagen, skriver 34-åringen på Instagram.

”Jycken” Cedenblad skulle ha mött Chris Camozzi i Globen-galan, där huvudnumret är mötet mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson och brasilianaren Glover Teixeira.

Nu får arrangören hitta en ny motståndare till amerikanen, för ”Jycken” meddelade under måndagen att han tvingas lämna återbud till matchen.

– Det kommer inte bli något segervrål i Stockholm den 28 maj, skriver ”Jycken” Cedenblad.

”Landade på nacken”

Han berättar att han under det senaste året har haft stora problem med en nackskada, som hämmar honom både under träning och i vardagslivet.

– Inför min förra match landade jag illa på nacken och det förvärrades väldigt mycket. Det enda som har funkat är egentligen att slå på plattor. Jag har hoppats och försökt in i det sista, men tränar jag en dag måste jag vila i tre. Jag får inte det flyt jag vill ha och glädjen finns inte där på grund av smärtan.

Ska fokusera på annat

Skadan får ”Jycken” Cedenblad att lämna MMA-sporten på obestämd tid.

– Jag älskar MMA galet mycket, men har varit otroligt skadedrabbad. Listan på skador blir bara längre och längre. Vi får se vad framtiden har för mig nu. Inget är beslutat, inget är slut, men jag kommer ta ett kliv åt sidan och ta hand om diskbråcket i nacken och fokusera på andra saker för min mentala hälsas skull, skriver Magnus ”Jycken” Cedenblad.

Publicerad:

LÄS VIDARE