Granada sänktes i förlängningsdrama mot Barcelona

Uppdaterad 2021-02-04 | Publicerad 2021-02-03

Kvartsfinalen i Copa del Rey blev ett drama utan dess like.

Granada chockledde över Barcelona fram till matchens sista minuter – men en kvittering av Jordi Alba i sista stund gav Barca chansen att ta kommandot i förlängningen.

De segrade med 5–3 efter ännu en uppvisning signerad Alba.

Barcelona FC är tvåa i La Liga och regerande cupmästare, medan Granada är åtta i samma serie. Därför var Granadas tvåmålsledning signerad Kenedy och Roberto Solado i början av andra halvlek en riktig chockstart på kvartsfinalen i Copa del Rey.

Messi fick stolpe ut

Och den räckte nästan hela vägen. När Lionel Messi fick stolpe ut i den 89:e minuten såg det ut som att Granada skulle gå vidare till semifinalen efter en skrällseger mot Barca. Men på tilläggstid blev det kvitterat efter ett konststycke av Jordi Alba – vilket ledde till en halvtimmes förlängning där mästarlaget visade vilken uthållighet de besitter.

Jordi målhjälte

Barcelona FC tog ledningen, återtog den efter en kvittering genom straffskytte av Fede, och utökade den sedermera till 5–3 vilket blev slutsiffrorna.

Målskyttar för Barca blev Jordi Alba (2), Antoine Griezmann (2) och Frenkie de Jong.

Barcelona är därmed vidare till semifinal i Copa del Rey.