Publicerad 2021-03-11

Amad Diallo.

Amad Diallo, 18, kostade Manchester United en dryg halvmiljard.

I Europa League-åttondelsfinalen började yttern avbetalningen.

18-åringen gjorde sitt första mål för klubben – men blev blåst på hjälterollen på stopptid.

Redan förra sommaren bekräftade Manchester United värvningen av italienska Atalantas stortalang Amad Diallo.

Efter att ivorianen i flera månader sökt visum kunde han till slut ansluta sig till PL-jätten i januari.

Efter ett par kortare inhopp här och där under årets första månader kom det stora genombrottet i kväll.

Efter 0–0 i halvtid mot ett Milan, utan en skadad Zlatan Ibrahimovic, valde Ole Gunnar Solskjaer att byta in 18-åringen till förmån för Anthony Martial i paus.

Blåst på hjälterollen

Diallo behövde bara fem minuter på planen innan han gjort sitt första mål i United-tröjan.

Efter ett inspel från Bruno Fernandes nickade han in bollen över Gigi Donnarumma i bortamålet och kunde sedan fira med glada lagkamrater.

Men matchhjälte blev han inte. När klockan stod på 90+3 klev dansken Simon Kjaer fram och knoppade in kvitteringen och gav Milan ett jättefint läge inför returen.

– Det där är en jättetavla av Dean Henderson, säger experten Alexander Axén i Kanal 9.

Engelsmännen missade två öppna mål i matchen och är förmodligen rätt besvikna över resultatet. Victor Lindelöf satt på bänken hela matchen.

Returen spelas torsdag den 18 mars på San Siro.