Svensk glädje efter lagkappen: ”Jättenöjd”

Publicerad 2022-12-15

De svenska damerna hamnade utanför pallen.

Men de är nöjda ändå över insatsen på 4x50 meter frisim under kortbane-VM.

– Det är galet att vi gör en sådan prestation, säger Michelle Coleman i SVT.

USA vann finalen före värdnationen Australien. Tredje platsen tog Nederländerna hand om följt av Sverige, som var 32 hundradelar bakom.

– Jag är nöjd över hela lagets insats. Surt med en fjärde plats, men vi gjorde allt vi kan, säger Sophie Hansson i SVT.

”Då hade det blivit guld”

Det var dock väldigt nära att de skulle lyckas säkra en pallplats. Sara Junevik stod för en bra första sträcka och växlade över till Michelle Coleman som fyra.

Fjärde platsen blev till en andra plats som Louise Hansson lyckades hålla när hon fick se systern Sophie kasta sig i bassängen för de sista 50 meterna.

– Vi visste att det skulle vara otroligt tajt. Det är helt galet att vi gör en sådan prestation som vi gör, säger Michelle Coleman om fjärde platsen.

– Jag är jättenöjd, säger Louise Hansson.

SVT:s expertkommentator Lars Frölander konstaterade en sak i sändningen.

– Hade vi haft Sarah Sjöström i bra form då hade det blivit guld, säger han.

Superstjärnan Sjöström har tagit en paus från tävlingar och träningar för att ladda inför VM i långbana i sommar och OS 2024.