Svenska bandyherrarna vidare till semifinal

Publicerad 2018-02-02

De svenska bandyherrarna fortsätter att övertyga i bandy-VM.

Sverige körde över Ungern med 16–3 och kunde enkelt ta sig vidare till semifinal.

Redan efter första halvlek i kvartsfinalen mellan Sverige - Ungern visade måltavlan 7–0 för det svenska herrlandslaget i bandy. Efter 55 spelade minuter och 8–0 försökte Ungern att stoppa blödningen genom ett målvaktsbyte.

Sverige fortsatte dock på den inslagna vägen och när slutsignalen gått kunde publiken skåda 16–3 på resultattavlan.

Christoffer Fagerström och Simon Jansson noterades för varsitt hattrick och Adam Gilljam blev med sina två mål och fyra assist poängbäst.

Veteranen lägger av

Glädjande nyheter var även att Elitseriens målkung Christoffer Edlund gjorde två mål i sin comeback från skada.

Matchen mot Ungern var veteranen Hans Anderssons 100:e landskamp vilket också hyllades innan avslag. Andersson som själv meddelat att detta troligtvis blir sitt sista VM-framträdande har fullt fokus på semifinalen som spelas mot Kazakstan.

– Jag har inte sett dom något än, men tränarna har gjort det. Vi får gå igenom och se vad vi ska göra, säger Hans Andersson till Bandypuls

Semifinalen spelas den 3 februari klockan 10.30. I den andra semifinalen ställs Ryssland mot Finland klockan 07.00.