Maria Pietilä Holmner blir ny Vinterstudion-expert

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Naina Helen W. Jama

Maria Pietilä Holmner tvingades avsluta karriären mitt under förra säsongen. 

Nu blir hon ny expert i Vinterstudion trots 

– Jag har alltid känt "nej, nej, nej", säger hon. 

Maria Pietilä Holmner har haft en lång och framgångsrik karriär, men 32-åringen tvingades avsluta den under förra säsongen på grund av ryggproblem. 

Hon var dock på plats under OS i Pyeongchang och jobbade som expert för Discovery. Men nu tar hon steget till SVT och Vinterstudion. 

– Det ska bli spännande. Jag fick prova på lite under OS och vi har haft en dialog ganska länge, men jag har alltid känt "nej, nej, nej". Men jag har tittat på Vinterstudion under förra säsongen och känner att jag har mycket kunskap och erfarenhet att dela med mig av, säger ”PH”. 

Varför har du känt "nej, nej, nej"? 

– För att man har varit i det och det har varit så himla nära, men när jag har tittat på Vinterstudion känner jag att man har möjlighet att ge lite bakgrundsgrejer och känslor som jag tycker att svenska folket bör veta. 

Vad kan det vara? 

– Så mycket skvaller, oj, oj. Nej men, Tobbe (Hellman) och Pillan (Wiberg) har otroligt mycket kunskap och erfarenheter, men det var ett tag sedan de åkte så det är nya backar, nya orter och nya åkare och saker som jag tycker att man bör veta. Jag ser fram emot att förklara varför saker händer.

PH kommer att vara med under elva helger och även göra VM på hemmaplan i Åre.

Publicerad:

LÄS VIDARE