Tsitsipas seglar vidare i Australian Open

Av: TT

Publicerad:
Stefanos Tsitsipas andas ut efter segern mot Roberto Bautista Agut.
Foto: Kin Cheung/AP/TT
Stefanos Tsitsipas andas ut efter segern mot Roberto Bautista Agut.

SPORTBLADET

Greken Stefanos Tsitsipas fortsätter att briljera i Australian Open-tennisen. I kvartsfinalen slog han ut spanjoren Roberto Bautista Agut efter 7–5, 4–6, 6–4 och 7–6.

Tsitsipas, rankad 14:e i världen, är på väg mot semifinal och kan redan räkna hem sin största framgång i en grand slam-tävling.

Efter att han blev proffs 2016 är årets upplaga av Australian Open hans sjunde grand slam som singelspelare, med en åttondefinal i Wimbledon förra året som främsta merit, samma år som han röstades fram till den spelare som gjort störst framsteg på ATP-touren.

Nu är han en av de fyra bästa herrarna i årets upplaga, efter ytterligare en fyrasetare för den grekiske 20-åringen, som i åttondelsfinalen slog ut tredjerankade Roger Federer.

Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT
Stefanos Tsitsipas med en forehand.

Matchklockan stannade på 3:15 på centercourten i Melbourne Park och det var nära att Bautista Agut lyckades kämpa sig till ett femte och avgörande set, när fjärde set gick till tiebreak.

I semin väntar antingen amerikanen Frances Tiafoe eller spanjoren Rafael Nadal, som spelar kvällsmatchen senare under dagen (svensk tid).

Publicerad:

LÄS VIDARE