Tårfyllda ursäkten – efter tejpskandalen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Han har stängts av i ett år.

Nu ber David Warner om ursäkt för cricketskandalen som har skakat hela Australien.

– Jag har svikit er enormt, säger han på en presskonferens medan tårarna rinner.

Det är fusket som har skakat hela cricketvärlden.

I mötet med Sydafrika förra helgen fångades Australiens Cameron Bancroft på bild när han med tejp och grus försökte förändra bollens flygförmåga innan han gömde tejpen i byxorna.

Det var lagets kaptener Steve Smith och David Warner som låg bakom idén och kritiken mot duon, som har stängts av i ett år, har varit enorm.

”Sabbat förtroendet”

– Alla vaknade vi i morse med en känsla av chock och bitter besvikelse, sa premiärministern Malcolm Turnbull.

Nu ber David Warner om ursäkt.

På en presskonferens, med tårarna rinnande längs kinderna, berättar han att han inser att han kanske aldrig får spela för landslaget igen.

– Jag har misslyckats med mitt ansvar som vicekapten. Jag vill verkligen be om ursäkt till alla supportrar och cricketälskare som har stöttat och inspirerat mig. Jag har sabbat ert förtroende för mig. Jag har svikit er enormt, säger Warner.

Han fortsätter:

”Kommer ångra resten av livet”

– Jag är ledsen för hur mina handlingar har påverkat vårt lands rykte. Det enda jag har velat göra är att ära mitt land genom att spela cricket. I min strävan efter det tog jag ett beslut som fick motsatt effekt och det är något jag kommer ångra resten av livet.

Både David Warner och Steve Smith har förlorat sina roller som kaptener i sina indiska cricketlag, Rajasthan Royals och SunRisers Hyderabad. David Warner har också blivit av med ett sponsoravtal med elektronikföretaget LG värt mångmiljonbelopp.

– Nu vill jag bara gå vidare. Det kommer ta lång tid att vinna tillbaka respekten från det australiensiska folket, säger David Warner.

Foto: TT/AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN