Rissveds över två minuter före tvåan i säsongspremiären

Publicerad 2021-05-01

Över två minuter före tvåan.

Det var Jenny Rissveds facit när hon kom först i mål i sin säsongspremiär på lördagen.

– Jag är nog i mitt livs bästa form, säger hon till SVT Sport efter loppet.

Jenny Rissveds.

I oktober tävlade mountainbikecyklisten Jenny Rissveds på VM. Det loppet blev snäppet för tufft, och hon tvingades bryta. Med det var säsongen över och hon har inte tävlat sedan dess. Förrän nu.

I dag var det dags för säsongspremiär. Den genomfördes på EM-banan från 2016, i Huskvarna. Och det blev en betydligt gladare historia än sist.

”Mitt livs form”

Redan på första varvet drog Rissveds ifrån och till slut var hon först över mållinjen. 2 minuter och 41 sekunder senare gick tvåan in i mål, och svenskan var alltså överlägsen.

– Jag är i mitt livs form. Det är lite läskigt att säga det men jag har hon aldrig varit i bättre form än jag är nu, säger hon till SVT Sport efter loppet.

Nu väntar världscupspremiär i Albstadt, Tyskland, nästa helg.

– Det är jättekul att vara tillbaka i tävling, speciellt inför världscuppremiären nästa helg, säger hon.

På OS 2016 tog Rissveds guldmedalj och är därmed regerande olympisk mästare. Hon har ännu inte säkrat en plats till OS i sommar, i Tokyo.