”Gnaget” nollade Motala

Publicerad 2021-02-15

Kalle Lempinen.

En gjorde stor succé i fjol, den andra gör stor succé i år.

Borta mot Motala punkterade Kalle Lempinen och William Arvidsson matchen med varsitt mål tidigt i den andra halvleken.

– Vi litade på vår matchplan och det gick ju bra, säger Arvidsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

AIK tog en viktig seger i jakten på Villa Lidköping i tabelltoppen.

Borta mot Motala var det jämnt, åtminstone resultatmässigt, i en halvlek. Tidigt i den andra halvleken gick AIK från 2–0 till 4–0 inom loppet av drygt två minuter och matchen var avgjord.

Talangens 20:e mål

Först skickade nyförvärvet från just Villa, William Arvidsson, 21, in sitt 20:e mål för säsongen på en hörna. Sedan gjorde Kalle Lempinen, fjolårets succényförvärv, Kalle Lempinen, sitt andra mål för kvällen på ett friläge drygt två minuter senare.

– Ja, det var väl 18 mål mer än vad man trodde innan kanske. Jag tycker att jag har fått chansen och det har funkat bra. Det är kul, säger William Arvidsson i Sportbladet Play.

AIK hakar nu på Villa Lidköping i tabelltoppen och ligger en poäng bakom serieledande Villa Lidköping med tre matcher kvar på grundserien.

Otäck krock i första

Strax efter att klockan slagit över till 17 minuter såg Motalas Viktor Hulthammar ut att tappa skäret och föll med huvudet före rakt in i AIK-stjärnan Alan Dzhusoevs ben och ryssen slog en framåtvolt innan han föll till isen.

Hulthammar kunde ta sig av isen av egen maskin medan Dzhusoev fick ledas av den med hjälp av lagkamrater. Dzhusoev var dock tillbaka på planen inom kort och drygt tio minuter efter smällen noterades han för en assist på Erik Petterssons 2–0-mål.

För Hulthammars del var det dock färdigspelat.

– Jag hoppas att det är okej med honom, men man ska inte chansa när det är huvudet, säger Anders Persson i halvtidsintervjun i Sportbladet Play.

Matchen slutade 5–0.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.