Ebba Andersson krossade motståndet i Falun – igen!

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

FALUN/STOCKHOLM. Ebba Andersson avslutar säsongen i högform – med ännu en överlägsen seger i Falun.

– Jag vill verkligen krama ur det sista av det som är kvar, säger Andersson till Sportbladet.

Frida Karlsson blev tvåa, 25.3 sekunder efter, men inte utan att Linn Svahn först utmanat henne om placeringen.

Ebba Andersson bibehöll lördagens galet höga tempo i damernas 15 kilometer klassiskt i Falun under söndagen – och det räckte för att hålla motståndet långt borta från segern.

”Verkligen sluttampen”

– Det känns som att jag har fått till bra skidåkning nu. Vi är i slutet av säsongen och jag vill verkligen krama ur det sista av det som är kvar. Jag har känt så sedan vi avslutade VM och världscupsäsongen. Nu är det verkligen sluttampen, säger Andersson till Sportbladet.

Bakom henne fanns en revanschsugen Frida Karlsson verkligen höjde sig en nivå sedan gårdagen.

Det var hon inte ensam om.

”Inte ett bottennapp”

Linn Svahn, som blev 10:a igår, var snabbare än Frida Karlsson vid 9 kilometer –  men sedan lade Karlsson i en högre växel och såg till att avsluta loppet som åka tvåa.

– Det var slitigt idag, när inte kroppen svarar är det en riktig kamp mot huvudet och sig själv. Men det stärker en, så därför är det bra att göra de här tävlingarna, säger Frida Karlsson.

Svahn fick därmed nöja sig med den tredjeplats, dryga sex sekunder efter Karlsson.

– Det var bra, kul att köra individuell start, det är inte det jag har lättast för. Det var inte ett bottennapp, så det var bra, säger Svahn.

Sandström segrare på herrsidan

Björn Sandström segrade i herrloppet om samma distans, med en marginal om 17 sekunder ned till tvåan Karl-Johan Westberg. Han hade i sin tur åtta tiondelar ned till trean Jonas Eriksson. Oskar Svensson hamnade precis utanför pallen, en sekund senare.

Publicerad:

LÄS VIDARE