Edlunds show – gjorde sex mål mot Vänersborg

Publicerad 2021-11-12

Christoffer Edlund hade stor show mot Vänersborg.

När Villa Lidköping vann med hela 13–3 stod Edlund för sex av målen. Stjärnan har nu gjort 22 mål på fem matcher den här säsongen – och över 100 fullträffar redan i Villa-tröjan.

Här ser du alla matcher i elitserien

Villa Lidköping kryssade i det målglada mötet med Sandviken (7–7) senast. Nu ville de regerande mästarna låta ett nytt segertåg lämna stationen, detta på hemmaplan mot gästande Vänersborg – och det blev full gas från start.

Inledningsvis var det bara ett lag på planen och när 20 minuter var spelat skickade Christoffer Edlund upp en riktig projektil i nättaket efter en hörna. Ett mål som gjorde Edlund till tvåmålsskytt och gav Villa en 3–0-ledning.

Ställningen var 4–2 efter den första halvleken. En ledning som var minst sagt rättvis där Villa Lidköping jobbade fram hela 13 hörnor.

Sitt 100:e mål

Christoffer Edlund sexmålsskytt mot Vänersborg.

Det skulle komma mer från Edlund.

Den andra halvleken hann knappt inledas innan 34-åringen på nytt visade vilken skarpskytt han är.

Detta när han plockade ner en passning utanför straffområdet och aldrig tvekade utan avlossade direkt ett skott som målvakt Anders Svensson räddade men inte kunde hålla borta från att ändå gå i mål.

Innan matchen var över skulle Edlund stå för sex av lagets 13 mål. En prestation som innebär att han redan gjort över 100 mål i Villa-tröjan.

– Fortsätter han så här är han uppe i 200 mål innan jul, säger expert Mattias Nilsson i Sportbladets sändning.

Villa spelade ut en stor del av sitt register i den andra halvleken och när man gör det är man tunga. Slutresultatet skrevs till hela 13–3.

Vänersborgs tränare, Ari Holopainen, var besviken på den andra halvleken efteråt, men passade även på att hylla motståndarnas sexmålsskytt.

– Jag har sett honom spela många gånger och även mött honom. Jag sa det tidigare under säsongen här att jag har aldrig sett honom så här bra som han är just nu, säger Ari Holopainen.

AIK vann toppmötet

Det spelades fler matcher i Elitserien denna fredag.

Bland annat mötet i Gubbängen mellan de förväntade topplagen AIK och Sandviken som slutade med en 6–1-seger för AIK.

Hittills obesegrade Motala fick en tuff kväll borta mot Örebro som inför kvällens match var ett av tre lag som inlett säsongen med tre raka förluster.

Örebro ledde med 3–2 i halvtid, men Motala skulle visa sig bli för tunga och kunde vända i den andra genom bland annat två mål från Aleksi Seppänen. Slutresultat, 6–3 till gästerna.