Maja Dahlqvist efter prisceremonin: ”Jag ville gråta”

Av: Daniel Sörensen, Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

SEEFELD/STOCKHOLM. Trots en sjätteplats efter gårdagens olyckliga fall tvingades Maja Dahlqvist att närvara på dagens medaljceremoni i Seefeld.

Då hade 24-åringen nära till tårar.

– Jag kände att jag ville gråta. Men inte på grund av glädjetårar, mer för att jag var väldigt besviken för i går, säger hon.

Maja Dahlqvist, 24, imponerade och vann prologen under gårdagens sprint i längd-VM i Seefeld. Hon tog sig sedan vidare till finalen.

Men väl där utvecklade sig den dittills fina dagen till en ordentlig mardröm. Dahlqvist krokade ihop med Jonna Sundling och föll, vilket resulterade i att hon missade medalj.

– Det känns jävligt dåligt. Det är tråkigt. Jag är besviken, arg och sur och ledsen. Det är så jävla onödigt bara. Det är tråkigt, alla verkar ju vara i bra form så det är bara onödigt, sa Dahlqvist efter loppet.

”Försökte att inte visa min besvikelse”

Under fredagen hölls medaljceremonin för sprinttävlingen. Närvarade gjorde topp sex-åkarna från loppet, detta inklusive Maja Dahlqvist. I en intervju med Sportbladet berättar hon att det kändes jobbigt att behöva vara på plats och påminnas om gårdagens fall.

– Det var lite speciellt, jag kände att jag ville gråta. Men inte på grund av glädjetårar, mer för att jag var väldigt besviken för i går, säger hon.

Om du hade fått önska själv, hade du inte gått på det här då?

– Det är klart att man ska gå, men det hade varit roligare att gå på en prisutdelning om man känner sig glad. Nu kändes det lite tråkigare, säger Dahlqvist och fortsätter:

– Jag försökte att inte visa min besvikelse, men det är svårt ibland.

Har försökt att aktivera sig

Hur har du gjort för att komma över fallet?

– Jag har försökt göra lite annat, för att inte sitta själv på rummet. Jag har spelat lite pingis och biljard, sånt som vi har på hotellet.

1 av 5 | Foto: ANDREAS BARDELL

På söndag är det dags för damernas sprintstafetten. En tävling som Maja Dahlqvist nu blickar fram emot. Det är fortfarande inte klart vilka som får köra tävlingen för Sverige.

– Klart jag vill köra på söndag och ta lite av en revansch, men vi har inte gjort klart med något lag än. Får jag åka är jag revanschsugen. Då kommer jag att köra jävligt hårt.

Och stå på benen?

– Ja, det är det viktigaste.

”Många som sagt att det är omöjligt”

Gladare var Stina Nilsson. 25-åringen fick nämligen lägga vantarna på den silvermedalj som hon sprintade till sig i går.

I januari skadade hon ena låret i Otepää – det var länge osäkert om hon skulle kunna vara med på VM. Därför smakade silvermedaljen extra gott för Nilsson.

– Den här medaljen kanske inte symboliserar gårdagens lopp för mig, utan snarare det arbete som jag gjort de fyra senaste veckorna.

Skulle det egentligen inte vara omöjligt att ta den här medaljen?

– Det är många som har sagt det. Många som sagt att det skulle vara svårt att ens komma till start. Jag är stolt över att jag lyckades, säger Stina Nilsson.

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE