Succén fortsätter – slog två nya rekord

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Lovisa Lindh och Johan Rogestedt visar form.

Båda två slog rekord på 1 000 meter i Göteborgs Grand Prix.

– Rekordet var viktigast, säger Johan Rogestedt.

Foto: TT

Lovisa Lindh sprang 1 000 meter på Göteborgs Grand Prix.

Det Svenska rekordet innan loppet sattes för 22 år sedan av Maria Akraka sedan och låg på 2.38,70.

Rekordslakt

På EM i Amsterdam tog Lovisa Lindh brons på 800 meter, vilket gav henne en OS-plats. Där kommer hon springa distansen 800 meter. I dag visade hon återigen form, då hon krossade det 22-år gamla rekordet på 1 000 meter och vann loppet. På tiden 2.36,05 sprang hon över två sekunder snabbare.

–Helt otroligt, kändes som en perfekt pricken över i:et, så himla roligt, säger Lovisa Lindh till SVT.

Även Johan Rogestedt slog Svenskt rekord på 1 000 meter på tiden 2.17,67 när han slutade tvåa. Men det var knappt, det gamla rekordet låg nämligen på 2.17,80 och hölls av Dan Waern och har stått sig i 57 år. Det äldsta Svenska friidrotts-rekordet

– Jag kände att rekordet fanns under räckhåll, och det är bara lika bra att köra. Rekordet var någonstans det viktigaste för mig, säger Johan Rogestedt till SVT. 

Ingen OS-biljett

Lindh är redan uttagen till OS i Rio, men Rogestedt har inte fått en plats, då han inte klarat den internationella gränsen för 800 meter.

– Det är lite synd där, jag ligger på topp 45-listan, även om jag inte klarat den internationella kvalgränsen. Men i och med att jag inte klarat den så är jag nog inte ens på tal, säger Johan Rogestedt.

 De nya rekordinnehavarna kan förutom äran och formbeskeden glädja sig åt varsin bonus på 100 000 kronor.

– Vi är inte bortskämda med det ekonomiska i löpningen, så det är ett väldigt välkomnat tillskott i träningslägerkassan, säger Rogestedt. 

Publicerad: