Kvitterat i finalen – Udominate körde över Luleå

Tiffany Brown.

Udominate har kvitterat finalserien mot Luleå basket.

Detta efter att vunnit andra finalmötet med klara 98–73.

Stor segerorganisatör – Tiffany Brown med sina 35 poäng.

I det första finalmötet rivstartade Luleå och hade en stor ledning efter den första perioden. En start som också lade grunden till segern i det första mötet. Under finalmöte nummer två var det ombytta roller. Udominate fick en betydligt bättre start på matchen och kunde koppla greppet genom effektivt skytte. Hemmalaget ledde med 24–18 efter första perioden och när den andra perioden var färdigspelad hade Umeå-laget utökat ledningen till 48–39. Att hemmalaget var i ledningen i halvtid berodde mycket på Tiffany Brown. Amerikanskan var effektiv och stod noterad för 17 poäng halvvägs in i matchen.

Brown släckte gästernas hopp

Luleå basket har varit dominanta de senaste säsongerna och har vunnit fyra raka SM-guld. Under säsongen som gått har laget också bara förlorat två matcher. Men även om Luleå försökte ta sig tillbaka in i fredagens match så var det här Tiffany Brown och Udominates kväll. Under andra halvan av matchen fortsatte hemmalaget att dominera och kunde till slut vinna komfortabelt med siffrorna 98–73. Stor segerorganisatör blev amerikanskan Tiffany Brown som till slut noterades för 35 poäng.

– Förra matchen sköt jag inte så mycket. Nu hade jag bestämt mig för att skjuta så länge skotten gick i, säger matchhjälten till TT.

Brown som i slutet av förra året åtalades för grov rattfylla fick utstå burop från Luleåklacken under matchen.

– Hör bara. Det är bara i Sverige man inte släpper sådant, i USA skulle man ha glömt det vid det här laget. Tur att man inte förstår svenska.

I och med segern är det kvitterat i finalserien. Den tredje finalmatchen spelas i Luleå på måndag.