Kais Mora håller finaldrömmen vid liv

Publicerad 2018-04-13

Kais Mora var tvingat att vinna för att hålla liv i säsongen.

Med kniven mot strupen vann laget och tvingade fram en femte avgörande semifinalmatch.

Detta efter att ha vänt Täbys ledning och vunnit med 8–2.

Täby hade matchboll i semifinalserien mot Kais Mora och var bara en seger från en plats i finalen. Samtidigt var Kais Mora, som vann grundserien, pressat att vinna för att hålla säsongen vid liv. Med kniven mot strupen lyckades Kais Mora kvittera Täbys matchboll och tvinga fram en femte avgörande match.

Men hemmalaget började matchen bäst. Första perioden såg ut att bli mållös men med 19 sekunder kvar att spela slog Ranja Varli till för hemmalaget, fint framspelad av Jennifer Stålhult. Gästerna hamnade sedan i ännu tyngre läge när Louise Wickström gjorde 2–0 för hemmalaget i början av den andra perioden. Då vaknade gästerna till liv. Efter två snabba mål av Malin Lundquist och My Kippilä var matchen kvitterad. Elin Reinestrand fullbordade sedan vändningen i slutet av mittenakten och såg sedan till att gästerna hade kommandot inför tredje perioden.

Storstjärnan klev fram

I början av den tredje perioden klev så Kais Moras superstjärna Anna Wijk in i handlingarna. Wijk, som utsågs till världens bästa innebandyspelare 2015, slog till direkt på en passning av Malin Andréasson till 4–2 för gästerna. Jessika Eriksson utökade sedan gästernas ledning till 5–2 efter att kommit helt fri med Alexandra Durling i Täby-målet. I slutet av matchen rann siffrorna iväg till 8–2 efter att Täby satsat allt framåt.

– Det var riktigt skönt. Jag är så sjukt stolt över det här laget. Andra och tredje perioden är riktigt bra, säger Anna Wijk till Cmore efter matchen.

I och med Kais Moras seger krävs nu en femte avgörande match som spelas på söndag 16.00 i Mora. I finalen som spelas i Globen 21 april väntar redan finalklara Iksu.