Inget VM för svenskt medaljhopp

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Isabellah Andersson avstår VM i Peking

Isabellah Andersson.
Foto: BILDBYRÅN
Isabellah Andersson.

Det blir inget VM för den svenska löparen Isabellah Andersson.

Oro för dotterns hälsa är anledningen till att 34-åringen avstår VM i Peking i augusti.

– Det är mycket tråkigt att inte få ha med Isabellah till VM, men framförallt är det väldigt jobbigt för hela hennes familj, säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Isabellah Andersson tog brons i maraton vid EM 2010 och var ett av de svenska medaljhoppen inför VM som avgörs i Peking 22-30 augusti.

Men nu står det klart att den svenska löparen inte kommer till start i det stundande mästerskapet, skriver Friidrottsförbundet på sin hemsida.

Anledningen är att hon känner en oro för sexåriga dottern Beyoncés hälsa och därför inte har kunnat koncentrera sig på träningen på det sätt som hon hade velat för att göra sig själv rättvisa i VM.

Dottern föddes med ett hjärtfel och har opererats vid två tillfällen, senast för några veckor sedan.

Siktar mot OS 2016

– För oss är det mycket tråkigt att inte få ha med Isabellah till VM, men framförallt är det väldigt jobbigt för hela deras familj. Jag vet att Isabellah har gjort många bra pass men av förståeliga skäl nu inte orkar satsa hela vägen mot VM. Jag önskar hela familjen en lugn sommar med återhämtning och ser fram emot att få ha med Isabellah i landslaget igen när dottern är frisk, säger förbundskapten Karin Torneklint till förbundets hemsida.

I stället har Andersson siktet inställt mot OS i Rio 2016.

– En Isabellah i form kommer att kunna göra bra i från sig i OS och jag ser fram emot att följa hennes resa mot ännu ett olympiskt spel.

Isabellah Anderssons klubbkamrat i Hässelby, Louise Wiker, tar nu som reserv över platsen i maratonlaget.

Publicerad: