Aranäs tog viktiga poäng mot Sävehof

Uppdaterad 2015-12-22 | Publicerad 2015-12-15

Serieledande Kristianstad vann stort

Jubel i Aranäs (arkivbild).

Sävehofs herrar tappade mark i elitseriens toppskikt efter förlust på bortaplan mot Aranäs, trea från slutet i tabellen. Kungsbackalaget tog två viktiga poäng genom att vinna med 34–32.

Handboll

Sävehof kom tidigt i underläge och fick jaga. Länge såg den jakten ut att bli framgångsrik. Aranäs ledde som mest med fem mål i den första halvleken, men efter paus krympte marginalen och med drygt tio minuter kvar att spela var det kvitterat, 21–21. Men Aranäs hade mer att ge, hemmalaget ryckte igen och lyckades hålla undan. Jesper Gustavsson svarade för sju mål för Aranäs.

Serieledande Kristianstad hade inga större problem hemma mot Malmö, 27–17, och tabelltvåan Alingsås vann hemma mot Drott med 28–22. Redbergslid besegrade Guif med 29–22.