Billborn: ”Adderar något som vi inte har i truppen just nu”

Av: Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Billborn.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Stefan Billborn.

Två matcher i rad har Akinkumni Amoo suttit på bänken.

Blir det a-lagsdebut för Hammarbys nya lovande talang i matchen mot Sirius på lördag?

– Det är inte omöjligt. Hade det varit rätt läge innan hade vi kastat in honom för att doppa honom i kallt vatten och se vad som händer, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Efter månader av väntan på att flygtrafiken skulle börja rulla igång i Nigeria under coronapandemin har nu 18-årige Amoo anlänt till Stockholm och är på plats när Hammarby tränar på Årsta IP.

– Det är kul att han är här. Han är en väldigt lovande och ung spelare med en enorm potential, säger Stefan Billborn och fyller i:

– Det som är riktigt spännande med honom är att han adderar något som vi inte har i laget just nu. Han är en dribbler som kan utmana en mot en, och det har vi inte riktigt nu. Jag hoppas att vi kan gå tillbaka lite mer som vi spelade i början av säsongen så vi kan testa honom i skarpt läge.

Foto: Linn Nordström
Akinkunmi Amoo.

”Han har otroligt mycket i sig”

När de två senaste matchtrupperna presenterats har Amoos namn funnits med i båda. Men 18-åringen har än så länge fått nöja sig med en bänkplats.

– Vi måste ha tålamod. Han har suttit fast i Nigeria i månader så vi ska vara försiktiga. Men visst, hade det varit rätt läge innan hade vi kastat in honom för att doppa han i kallt vatten och se vad som händer, konstaterar Billborn.

Mittfältskollegan Darijan Bojanic stämmer in i hyllningskören.

– Han ser väldigt bra ut och har varit väldigt duktig när vi spelat fyra mot fyra. Man ser att han har otroligt mycket i sig, vi får hjälpa honom att komma in i det.

Hur skulle du beskriva Amoo som spelare av det du sett?

– Han är väldigt teknisk och kvick. Lugn med boll och har bra spelförståelse. Han har det mesta. Låg tyngdpunkt, det är svårt att komma åt honom. Jag tycker det ser ljust ut för honom.

”Lever drömmen”

Stefan Billborn var chefstränare för Hammarbys akademi innan han blev a-lagets tränare. 47-åringen har således sett en hel del talanger.

– Det som utmärker honom är att han är väldigt bra med bollen nära kroppen, bra en mot en, han kan både gå på utsida och insida. Sen har han ett bra avslut och är härlig, glad och positiv. Man märker att han lever drömmen och det är fantasiskt att se, säger Billborg samtidigt som Amoo kommer gåendes över planen på Årsta IP med ett stort leende.

Publicerad:

LÄS VIDARE