Max Verstappen får ny kollega hos Red Bull

F1-teamet byter Pierre Gasly mot Alex Albon

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Pierre Gasly.
Foto: TT
Pierre Gasly.

Pierre Gasly lämnar Red Bull Racing.

Mitt under semestern.

Han ersätts av Alexander Albon.

Red Bull nyttjar sommaruppehållet i Formel 1 till att göra en förändring inom teamet.

Pierre Gasly som inför säsongen lämnade B-teamet Toro Rosso för Red Bull Racing måste nu återvända till Toro Rosso med omedelbar verkan.

Istället blir Alex Albon ny teamkollega till Max Verstappen hos Red Bull Racing från och med Belgiens GP.

– Red Bull är i den fantastiska positionen att vi har skrivit kontrakt med fyra mycket talangfulla förare och de kan rotera mellan Red Bull och Toro Rosso, skriver stallet i ett pressmeddelande.

– Teamet kommer att använda de kommande nio loppen till att utvärdera Alex Albons prestationer för att sedan kunna ha bästa möjliga förutsättningar inför det beslut som ska tas inför 2020.

Alex Albon ny förare hos Red Bull

Alex Albon debuterade i Formel 1, för Toro Rosso, när säsongen startade i våras, han har gjort en stabil insats och tagit 16 poäng. Pierre Gasly har däremot blivit klart frånåkt av sin teamkollega Verstappen och inte alls varit det stödet som Red Bull behöver av sin andreförare.

Därför kommer bytet redan till omstarten i slutet av augusti.

Detta är inte första gången som Red Bull byter förare mellan sina team mitt under säsongen, under inledningen av säsongen 2016 fick Daniil Kvyat lämna sin plats hos Red Bull för Max Verstappen - och Verstappen tackade genom att vinna sitt första race för det nya stallet.

Kvyat kör fortfarande för Toro Rosso och får nu Pierre Gasly som teamkollega för resten av säsongen.

Vilka förare som ska köra fört de två stallen 2020 är inte bestämt än. Max Verstappen har kontrakt med Red Bull, men vem som kör teamets andra bil eller vilka två förare som Toro Rosso ställer upp med nästa år är ännu inte klart.

Publicerad:

LÄS VIDARE