”Hoppas vi kan starta i sommar”

Trump om idrotten i USA: ”Måste tillbaka”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trump har hållit ett krismöte med USA:s största idrottsligor.

Presidentens förhoppning: Att dra igång ligorna i sommar – med publik.

– Idrotten är inte gjord för kriser som denna, säger han.

Coronaviruset fortsätter att spridas som en löpeld genom USA. Många delstater har total lockdown och av förklarliga skäl pågår ingen som helst proffsidrott.

Svenska NHL-stjärnor har därför fått tillåtelse att åka hem i väntan på ett besked om när säsongen kan återupptas, men i nuläget finns inte ens ett preliminärt datum.

Donald Trump? Han hoppas på spel igen framåt sommaren.

Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN

Vill ha publik

Presidenten höll under lördagen ett telefonmöte med några av USA:s mäktigaste idrottspersoner – presidenter och kommissionärer för de största ligorna – och uttryckte då sin förhoppning om just det.

Enligt ESPN:s Adam Schefter ska Trump uttryckligen ha sagt att NFL-säsongen ”bör starta” som planerat den 10 september, och att han hoppas att övriga ligor såsom NHL och NBA ska kunna dra igång igen i augusti eller september – inför publik.

”Inte gjorda för det här”

På sin presskonferens senare på lördagskvällen betonade Donald Trump att han så snart det bara går vill öppna upp samhällena igen.

– Idrottsligorna längtar efter att få återgå till det normala. De vill tillbaka, alla vill tillbaka. De kan inte hantera en sådan här kris. Idrotten är inte gjord för det här, våra samhällen är inte gjorda för det för. Vi måste tillbaka till normaltillstånd – och vi måste nå dit snart, säger Trump.

På presskonferensen fick han även den raka frågan om det känns rimligt med matcher inför publik redan i sensommar.

– Fansen vill ha tillbaka sin idrott, de vill tillbaka till arenorna. Jag kan inte sätta något datum, men ju tidigare desto bättre.

Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE