Tobias Karlsson ny team manager i landslaget

Publicerad:
Tobias Karlsson ny team manager i landslaget
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tobias Karlsson ny team manager i landslaget

SPORTBLADET

På söndag avslutar Tobias Karlsson sin spelarkarriär.

Nu är det klart att han blir ny team manager i landslaget.

– Förutom överledarrollen kommer han att jobba med den sportsliga biten runt laget, säger förbundets generalsekreterare Robert Wedberg.

På söndag spelar Tobias Karlsson sin sista handbollsmatch och han hoppas på en drömavslutning med ett nytt ligaguld med Flensburg.

Därefter flyttar han hem till Karlskrona.

Nu står det klart att Karlsson blir en del av den nya landslagsledningen efter hemma-EM i januari då Glenn Solberg efterträder Kristján Andrésson som förbundskapten. Martin Boquist kommer att fortsätta som assisterande förbundskapten, vilket han varit sedan 2016.

Delvis ny roll

Karlssons titel blir team manager – en delvis ny roll.

– Tobias har under hela sin karriär visat vilken fantastisk ledare han är och vilka fina värderingar han har. Han har spelat på högsta nivån och är oerhört respekterad i hela handbollsvärlden. Vi har haft en dialog länge om att involvera honom i landslaget och är jätteglada att vi hittat den här lösningen som team manager där han han förutom överledarrollen kommer att jobba med den sportsliga biten runt laget tillsammans med Glenn och Martin, säger Robert Wedberg, generalsekreterare i Svenska Handbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Hyllas av förbundskaptenen

– Det är en fantastisk person som har en enorm kompetens och erfarenhet från handboll på högsta nivå. Han kommer att göra mig och landslaget bättre, säger Solberg.

Karlsson själv är hedrad.

– Det betyder mycket och det ska bli en stor ära att få jobba med Svenska Handbollförbundet och handbollslandslaget igen. Jag trivdes väldigt bra i landslaget under alla år och tycker att det är en fin miljö att få vara med i, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE