Armand Duplantis gör comeback i trädgårdstävling

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Armand Duplantis ska tävla mot sina två tuffaste konkurrenter, Sam Kendricks och Renaud Lavillenie i en unik trädgårdstävling.

Men den här gången ska de inte hoppa högst – utan flest gånger.

– Jag är extatisk över att få tävla igen, säger ”Mondo” Duplantis till World Athletics.

Armand Duplantis avslöjade planerna på en hemmatävling mot Sam Kendricks och Renaud Lavillenie när Sportbladet pratade med honom i början av april.

– Alla vi tre har en madrass på vår respektive tomt. Det enda problemet är att räkna ut hur det ska bli rättvist. Renauds ansatsbana ligger i nedförsbacke så vi måste räkna ut ett handicap. Sen tror jag inte att jag kan hoppa högre än 5,40, 5,50 innan det blir farligt..., sa Mondo då, väl medveten om att hans egen madrass gränsar till en stenmur.

Men nu har de tre världsstjärnorna kommit överens om en tävling som ska gå av stapeln nu på söndag, klockan 17.00 (om vädret tillåter både i Europa och i Nordamerika), meddelar World Athletics.

”Gillar inte att förlora”

– Eftersom det är oklart om vi kommer få tävla tillsammans i år så kommer jag definitivt att njuta av det här. Sen är vinna så klart viktigt för jag gillar inte att förlora mot de här killarna särskilt mycket, säger Duplantis till det internationella friidrottsförbundet, WA.

Och den här gången kommer det krävas något annat än maxkapacitet för att vinna. Tävlingsformatet går ut på att hoppa över 5 meter så många gånger som möjligt på 30 minuter. I Duplantis fall dessutom från en väldigt kort ansats.

– Eftersom det här är ett unikt sätt att tävla tror jag vi kommer få lära oss efterhand. Det svåra är att vi inte vet vad som kommer krävas för att vinna på förhand så det blir svårt att värdera insatsen. Men alla vill vinna, säger Sam Kendricks.

Tävlingen kommer sändas direkt på World Athletics Youtube-konto.

Publicerad:

LÄS VIDARE